Logeren in een oude bank! Het Threadneedles hotel in Londen

Begin mei bezochten we voor een weekendje Londen. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk heeft een uitstekende keuze aan kwalitatieve hotels. Ons oog viel op het luxueuze Threadneedles Hotel. Dit hotel maakt deel uit van de Autograph Collection van de bekende hotelketen Marriott.

Het verblijf in het Threadneedles Hotel maakt deel uit van onze trip naar Londen, ons verslag lees je hier.

Ingang Threadneedles Hotel in Londen

Het Threadneedles Hotel

Ten midden in een straat met authentieke gevels vlakbij de Bank of England is het Threadneedles hotel gelegen. In deze wijk bevindt zich het historische bankendistrict van Londen. Bijgevolg ook het Threadneedles hotel dat ooit zelf nog een bank was, maar nu gerenoveerd is tot een charmant boetiekhotel. Gezien de unieke locatie en geschiedenis maakt het Threadneedles deel uit van de Autograph Collection van Marriott, een selectie van de beste boetiekhotels van Marriott.

Omdat we slechts één nacht in Londen verbleven, zochten we een warm en gezellig hotel met tevens een goede ligging om op deze manier vlot de stad in te kunnen trekken. Gezien het Threadneedles gelegen is op slechts 150m  van de metrohalte Bank, en op 10 minuten wandelafstand van de Tower of Londen en de Tower Bridge was dit een uitstekende keuze.

Een tweede goede reden is het  uitstekende aanbod aan degelijke restaurants in de buurt! In het Threadneedles hotel vind je het Wheelers restaurant, een oesters & grill bar. Aan de overkant van de straat bevindt zich een Burger & Lobster en enkele meters verderop een Jamie’s Italian van de befaamde kok Jamie Oliver! Ideaal om een lange dag met een heerlijk avondmaal af te sluiten.

Receptie Threadneedles Hotel in Londen

De Lounge

Nadat de portier ons binnenliet, viel – naast de ruime inkomhal met het hoge plafond – ook de grote glazen koepel van de lounge meteen op. Die koepel belicht de hele ruimte waardoor het heel uitnodigend is om de loungezetels uit te testen na een lange dag wandelen. In de lounge is het bankverleden van het gebouw zeer duidelijk, de initialen CB van Citybank zijn nog steeds zichtbaar in het glas van de koepel!

Lounge in Threadneedles Hotel by Mariott in Londen

Een gezellige zithoek in de lounge.

Threadneedles Hotel in Londen

Boetiekhotels hebben vaak gethematiseerde kamers, met eigen kleuren, design, indeling of attributen. Onze kamer was de Hilary Suite op het eerste verdiep. Neen, niet genoemd naar Clinton, maar naar Edmund Hilary, de man die als eerste de Mount Everest beklom. Zo zijn er nog meer kamers in het hotel genoemd naar ontdekkingsreizigers.

Threadneedles Hotel in Londen

De Kamer

De eerste indruk van de kamer was heel aangenaam. Er is een goede balans gecreëerd in het gebruik van kleuren en attributen. De beige muren samen met het gebruik van oranje lampjes en het kaki beddengoed zorgen voor een gezellig sfeer. Het gebeurt namelijk wel eens dat in themakamers overdreven gedecoreerd wordt waardoor het kitscherig en druk kan overkomen. In het Threadneedles hotel was dit niet het geval.

Hillary Suite Kamer Threadneedles Hotel in Londen

De indeling van de kamer vind ik heel goed. De kamer is ruim maar voelt niet leeg aan. Dat was wel het geval bij ons verblijf in Amsterdam en neemt weg van het knusse gevoel. Gezien de kamer een suite is, bevindt er zich – in een afgescheiden hoek – een comfortabele zithoek met bureau.

Hillary Suite Threadneedles Hotel by Mariott in Londen

Koffie is altijd handig wanneer er hard moet gewerkt worden aan het bureau.

Koffie in Threadneedles Hotel in Londen

Recht tegenover het bed stond dit op ons te wachten. Passende bij de charmante sfeer van het hotel had ik voor de gelegenheid een Romantic Package besteld.

Romantic Package in Threadneedles Hotel by Mariott in Londen

Bij dit romantische pakket krijg je bij aankomst een fles champagne en héérlijke pralines van de chef op een bordje aangeboden. Daarnaast ook een handgeschreven kaartje van de front desk manager van het hotel. Ontbijt in de ochtend is hierbij ook inbegrepen zoals je verder zal te zien krijgen.

Champagne in Threadneedles Hotel in Londen

De badkamer bevond zich met de deurzijde vlak naast het bed. Opnieuw was de indeling heel goed en de sfeer warm. Ik vond de wastafel met het keien-bakje best wel leuk gedecoreerd. De badkamer was ruim genoeg en alle faciliteiten die je verwacht in een vijfsterrenhotel waren aanwezig.

Badkamer in Threadneedles Hotel in Londen

De zeepjes in deze suite zijn van het merk Asprey. Een Londens merk van luxe producten waaronder deze zeepjes, maar ook handtassen, rolexen, lederwaren of juwelen behoren tot hun assortiment.

Badkamer in Threadneedles Hotel by Marriott in Londen

Het Ontbijt

Wanneer je ‘s ochtends gaat ontbijten passeer je eerst de Oyster Bar. Hier kunnen de foodies ‘s avonds genieten van de oesters van Wheeler’s Restaurant in het Threadneedles hotel. De toog is overigens de balie van de vroegere bank!

Oyster Bar in Threadneedles Hotel in Londen

Hieronder zie je de ontbijtruimte van het hotel. ‘s Avonds kan je hier ook dineren in de grill room van het Wheelers restaurant.

Ontbijtruimte in Threadneedles Hotel in Londen

Ontbijten in het Threadneedles hotel doe je à la carte. Wanneer je een kamer boekt zoals ons, met ontbijt inclusief, dan krijg je de keuze tussen een power breakfast of een English breakfast. Het was de eerste keer dat ik dit ontbijtformaat tegenkwam. Wat ik wel al enkele keren voor had was een hybride model met een klein buffet samen met enkele gerechten à la carte. Toch wel een unieke ervaring!

Ontbijtruimte in Threadneedles Hotel in Londen

Traditioneel eet ik graag een roerei met spek als ontbijt en mijn vriendin muesli met fruit. Daarom koos ik als ontbijt voor het English breakfast en mijn vriendin voor het gezonde power breakfast. Gezien de grootte van de portie was ik natuurlijk niet in staat alles op te krijgen, waardoor de vriendelijke opdienster me aankeek en zich afvroeg of er iets mis was met het eten. Dat was natuurlijk niet het geval!

English Breakfast Threadneedles Hotel in Londen

Conclusie

Als je op zoek bent naar een gezellig en warm hotel met perfect ingerichte kamers dan is het Threadneedles hotel een mooie keuze. Gelegen in het historische bankendistrict op zo’n 150 meter van metrostation Bank, op zo’n 10 minuten stappen van de Tower of London & Tower Bridge, én in een straat met goede restaurants heeft het hotel een uitstekende locatie! Ontbijten in het Threadneedles hotel gebeurt à la carte wat je de mogelijkheid geeft om de dag héérlijk te starten!

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS