Luchthaven van Charleroi

Hoe geraak ik naar de luchthaven van Charleroi? 

In dit artikel wordt een overzicht gegeven van de verschillende mogelijkheden om zich naar Belgiës tweede bekendste luchthaven te begeven: Brussels South Charleroi Airport, ook bekend onder de noemer luchthaven van Charleroi. De luchthaven van Charleroi is Belgiës tweede grootste luchthaven en in 2014 werden er meer dan 6 miljoen passagiers getransporteerd.

Met de trein

Zich naar de luchthaven van Charleroi begeven is per trein is een klein beetje omslachtig. Er is momenteel geen rechtstreekse verbinding met de trein naar de luchthaven. Vanuit Vlaanderen en Nederland (Thalys) zullen de meeste reizigers daarom de trein naar Brussel-Zuid moeten nemen om daar een overstap te maken op de trein naar Charleroi-Zuid. In Charleroi moet je vervolgens afstappen en in het busstation kan je de TEC bus (Bus A) nemen die je voor €5 enkele rit naar de luchthaven vervoert. Op de website van de NMBS kan je een treinticket kopen waar de busrit inbegrepen is.

Met de Flibco bus

Een andere manier en misschien wel betere manier voor sommige mensen is de Flibco bus. Dit is een shuttle bus die vanaf meerdere plaatsten in België de hele dag en nacht door heen en weer rijdt naar de luchthaven van Charleroi. De opstapplaatsen voor Vlaanderen en omgeving zijn in Brugge, Gent, Rijsel (Lille) en Brussel. De opstapplaats in deze steden zal zich telkens aan het station bevinden. Afhankelijk van wanneer je ticket boekt kan je met Flibco al vanaf €5 enkel reizen naar de luchthaven van Charleroi. Het aantal goedkope tickets is echter beperkt. De maximale prijs voor een enkeltje is €17. Om goedkoop te reizen boek je jouw busrit best ver op voorhand op de website van Flibco.

Met de auto

Naast de Flibco bus is en blijft de auto ook nog altijd een goede optie. Om vanaf Vlaanderen of Nederland naar de luchthaven van Charleroi te rijden, zullen de meeste reizigers Brussel moeten passeren. Vanaf de ring rond Brussel neem je dan best de E19 in de richting van Bergen/Charleroi. Daar neem je afrit 19 richting Luik/Namen/Charleroi. Vanaf dan zullen de bordjes je verder begeleiden naar de luchthaven.

Let hierbij wel op voor drukte op de ring rond Brussel tijdens de spitsuren. Vertraagd verkeer kan de tijdsplanning namelijk in de war gooien. Maak daarom gebruik van routeplanners om je reisweg goed uit te stippelen en bouw een zeker tijdsmarge in. Voorbeelden van routeplanners zijn ViaMichelin , Mappy of gewoon via Google Maps. Een handige eigenschap van de website Via Michelin is dat de totale kostprijs van de rit ook wordt aangegeven, inclusief de te betalen tol en brandstof.

Wanneer men de luchthaven binnenrijdt kan men kiezen voor de Parking Express. Die is bedoelt om snel iemand af te zetten. Voor langer te parkeren zijn er 4 andere parkings. Parking Lock, P1, P2 en P3. De eerste 3 parkings liggen vlakbij de luchthaven en zijn op wandelafstand bereikbaar. Parking Lock is een duurdere parking met extra beveiliging. Parking. Parking P1 is aanbevolen voor kort/ middellang verblijf. Parking P2 is aanbevolen langer verblijf alsook parking P3 die verderop is gelegen en verbonden is met de luchthaven door een shuttle service. Deze parkings worden allemaal uitgebaat door Q-Park. Echter parking Lock en P1 kan je op voorhand reserveren op de website van Q-Park. Momenteel is er voor deze parkings een promotie. Met de code BMW30% krijg je een immense korting van 30% bij het reserveren online. Dit is een héle mooie en grote besparing!

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS