Luchthaven van Oostende

Hoe geraak ik naar de luchthaven van Oostende? 

In dit artikel wordt een overzicht gegeven van de verschillende mogelijkheden om zich naar de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge te begeven. De luchthaven van Oostende is net gelegen buiten de stad net aan de badplaats Raversijde. De luchthaven van Oostende is Belgiës vierde grootste luchthaven en in 2014 werden er meer dan 250 000 passagiers vervoerd.

Met de trein

Je kan heel gemakkelijk met de trein naar de Luchthaven van Oostende. Vanaf de Stations van Brugge, Kortrijk, Gent, Antwerpen-Centraal, Brussel-Zuid,-Centraal,-Noord, Leuven en Luik bestaat er een rechtstreekse treinverbinding van de NMBS. Je kan namelijk het land doorkruisen in 2u19 van Luik naar Oostende als je daar het vliegtuig moet nemen. Daarnaast zijn er nog andere verbindingen met een overstap in Brugge, Gent of Brussel. Op deze hoofdlijnen heb je meestal om het halfuur een trein naar Oostende, eventueel met een overstap dus.

Eens aangekomen in het station van Oostende zijn er twee opties om naar De Lijn de luchthaven te geraken. Je kan de bus pakken of met de kusttram gaan. Indien je met de bus wil gaan moet je bus 6 naar Raversijde via luchthaven nemen. Wacht hiervoor op perron 3. Ongeveer om de 10 minuten is er een bus naar de luchthaven. Deze bus stopt voor het luchthavengebouw na een rit van ongeveer 15 minuten. Naast de bus kan je ook met de kusttram gaan. De tram vertrekt vlak aan het station en aan de halte Raversijde of Ravelingen moet je er weer af. Vanaf deze haltes is het net iets meer dan 1km wandelen of ongeveer 10 minuten.

Met de auto

Je begeven naar de luchthaven van Oostende kan ook heel gemakkelijk met de auto. Rij daarvoor richting Oostende met de auto via de autosnelweg E40 Kom je van de regio Kortrijk, Antwerpen of Hasselt dan zal je ook nog een stukje E403, E17 of E314 moeten berijden. Eens voorbij Brugge kom je aan de splitsing in Jabbeke tussen de E40 richting Veurne, Nieuwpoort en Calais en de A10 richting Oostende. De beste optie is hier dan de E40 blijven volgen. Aan afrit 5 Gistel volg je de N33 richting Oostende Je volgt dan de baan voor 6 km tot aan de rotonde en neem daar de 3de afslag. Je zal dan de luchthaven op je linkerzijde zien liggen bij de eerstvolgende lichten. Daar moet je dan links afslaan.

Let wel op voor drukte op de E40 en andere snelwegen tijdens de spitsuren en in de weekends bij goed weer. Vertraagd verkeer kan de tijdsplanning namelijk in de war gooien. Maak daarom gebruik van routeplanners om je reisweg goed uit te stippelen en bouw een zeker tijdsmarge in. Voorbeelden van routeplanners zijn ViaMichelin , Mappy of gewoon via Google Maps. Een handige eigenschap van de website Via Michelin is dat de totale kostprijs van de rit ook wordt aangegeven, inclusief de te betalen tol en brandstof. Alternatief kan je ook een gps gebruiken om via lokale wegen, files te vermijden.

Eens op de luchthaven zijn er twee parkings. Parking 1 Front, die plaats biedt aan 260 wagens en Parking 2, die 500 parkplaatsen heeft. Parking 1 Front is bedoelt voor korte termijn en Parking 2 voor lange termijn. Echter zijn de tarieven weinig uiteenlopend zodat je eigenlijk perfect op Parking 1 kan parkeren voor langere termijn. Als je voor enkele uren parkeert is Parking 1 slechts een halve euro duurder. Als je voor enkele dagen parkeert is Parking 1 slechts een halve euro per dag duurder. Voor een week te parkeren is het slechts 3,5 euro duurder op Parking 1. Als we de prijzen vergelijken met andere luchthavens dan is deze luchthaven parking zeer goedkoop voor korte reizen. Je betaalt gauw dubbel zoveel voor 1 of 2 dagen parkeren op andere luchthavens.

Oostende

Bestemmingen

Omdat veel reizigers onder ons niet weten waar je naartoe kan vliegen vanaf Antwerpen som ik ze snel even op!

 • Met TUIfly:
  Alicante, Barcelona, Gran Canaria, Malaga, Rome
  Zomerseizoen: Antalya, Bodrum, Djerba, Enfidha, Heraklion, Izmir, Kos, Palma de Mallorca, Rhodes, Tenerife, Tirana
 • Tunisair:
  Zomerseizoen: Enfidha, Tunis
 • Freebird (charter):
  Zomerseizoen: Antalya, Bodrum, Izmir
 • Tailwind Airlines (charter):
  Antalya, Istanbul

Je ziet dus dat momenteel TUIfly de grootste gebruiker is van de luchthaven van Oostende

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS