De nieuwe handbagage regels bij Ryanair uitgelegd

Vanaf vandaag 15 januari zijn er nieuwe handbagage regels van kracht bij Ryanair. Daarnaast zijn ook de prijzen voor ruimbagage gezakt en het toegestane gewicht voor ruimbagage toegenomen! Omdat er héél wat foute perceptie is over deze nieuwe Ryanair handbagage regels leg ik in dit artikel uit hoe de vork in de steel zit!

Update: Vanaf 1 november 2018 worden opnieuw de (hand)bagage regels aangepast. Lees hier meer

Oorsprong nieuwe handbagageregels

Een groeiend aantal reizigers neemt een handbagage trolley mee aan boord. Daarnaast zijn er ook reizigers die grote ruimbagage trachtten mee te nemen in de vliegtuigcabine. Het wegsteken van een groot aantal handbagage trolleys veroorzaakte vertragingen bij het vertrekken. Deze vertragingen zorgen voor hogere kosten bij de luchtvaartmaatschappij en als gevolg duurdere vliegtickets. Daarom zijn er nieuwe handbagage regels bij Ryanair

Handbagage blijft GRATIS

Met de nieuwe regels mag je nog steeds 2 gratis stuks handbagage meenemen. Een kleine handbage (handtas, laptoptas of rugzakje kleiner dan 35cm x 20cm x 20cm) tesamen met een grote handbagage (trolley, valies of rugzak kleiner dan 55cm x 40cm x 20cm) blijven gratis. Echter zal je grote handbagage moeten afgeven bij het opstappen aan de gate. Je mag enkel jouw kleine tas meenemen aan boord, in de cabine van het vliegtuig.

Slechts bij aankoop van Instappen met prioriteit en 2 stuks handbagage zal je een kleine handbagage (35cm x 20cm x 20cm) en een grote handbagage (55cm x 40cm x 20cm) mee mogen nemen aan boord, in de cabine van het vliegtuig. Daarnaast zal je ook als eerste mogen instappen in het vliegtuig.

Reizigers die geen Instappen met prioriteit en 2 stuks handbagage hebben aangekocht en dus een grote handbagage hebben afgegeven zullen deze bij aankomst aan de bagageband weer terugkrijgen.

Kostprijs 2 stuks handbagage in de cabine bij Ryanair

Om 2 stuks handbagage in de cabine van het vliegtuig te hebben moet je het volgende doen. Tijdens het maken van een reservatie zal je eerst jouw vluchten moeten selecteren. In de volgende stap zal je onder de noemer Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage jezelf kunnen verzekeren van 2 stuks handbagage in de cabine. Dit is in combinatie met als eerste instappen. De kostprijs voor prioriteit en 2 stuks handbagage in de vliegtuigcabine is momenteel €5 tot €6 per enkele vlucht.

Prijs en gewicht ruimbagage Ryanair

Met de aanpassing van de handbagageregels worden ook de ruimbagageregels gewijzigd. Hierbij wordt het goedkoper om ruimbagage mee te nemen. De kostprijs van een stuk ruimbagage zal nu op €25 per stuk liggen (i.p.v. €35). Bovendien mag het stuk nu ook groter zijn. Voor de prijs van €25 mag je nu 20 kg ruimbagage meenemen i.p.v. 15 kg. Let wel op dat je deze ruimbagage gaat inchecken aan de check-in balie of baggage drop.

Problemen bij Ryanair

De nieuwe bagage regels werden reeds in september 2017 aangekondigd. Het was de bedoeling om begin november de nieuwe regels in te voeren. Echter door problemen met het inplannen van de vakanties van het personeel werd dit uitgesteld. Ryanair was genoodzaakt vluchten te annuleren gedurende de hele maand oktober.

Conclusie

Voor vele reizigers verandert er weinig. Enkel wie tijd wil winnen kan Instappen met prioriteit en 2 stuks handbagage aankopen en zo een grote handbagage (55cm x 40cm x 20cm) meenemen aan boord. Andere reizigers zullen hun grote handbagage gratis kunnen afgeven tijdens het opstappen. Vervolgens zullen passagiers bij aankomst hun grote handbagage aan de bagageband kunnen afhalen. Daarnaast wordt ruimbagage goedkoper (€25) en kan je meer gewicht meenemen, tot 20 kg.

Toch zijn reizigers best voorbereid. Neem altijd een kleine handbagage mee aan boord om jezelf te voorzien van ontspanning of eten tijdens de vlucht. Steek geen laptop in jouw grote handbagage (55cm x 40cm x 20cm) gezien de lithium-ion batterijen niet in het ruim mogen.

 

89 Responses
  1. Christoph

   Dag Jo,

   Je moet nog steeds via de bagagecontrole gaan. Dus alle items die je meeneemt moeten aan de voorwaarden van de luchthaven voldoen. Dit wil zeggen dat vloeistoffen nog steeds minder moeten zijn dan 100ml. De handbagage gaat pas in het ruim aan de gate (voor het opstappen). Niet aan de baggage drop off (in de inkomhal)

  1. Christoph

   In theorie is enkel 55cm x 40cm x 20cm toegelaten. Dus jouw tas valt daarbuiten. In praktijk zal je wellicht daar echter niet op aangesproken worden omdat een diepte van 23cm vaak voorkomt.

 1. Ann

  hallo,

  We deden een boeking met Ryanair voor Rome. Hoe lossen we het probleem met onze bagage op?
  Mijn vriend : Rugzak met fototoestel en twee lensen + een kleine valies binnen de afmetingen
  Ikzelf : handtas en een kleine valies binnen de afmetingen

  We stellen ons de vraag of de rugzak met fototoestel een probleem zal zijn. Moet daarvoor bijbetaald worden?

  Ik veronderstel dat de twee valiezen dan moeten afgegeven worden vooraleer we de trappen naar het vliegtuig betreden?

  Dank bij voorbaat voor uw antwoord.
  Gr
  Ann

  1. Christoph

   Dag Ann,

   Jouw 2 kleine valiezen zal je inderdaad moeten afgeven vlak voor het opstappen.

   Een kleine tas (handtas, kleine rugzak, laptoptas) mag mee aan boord van het vliegtuig. In theorie moet die kleiner zijn dan 35cm x 20cm x 20cm. In praktijk zijn ze flexibel voor deze kleine tas, zolang de tas er compact uit ziet en onder de stoel voor jou kan passen. Als de rugzak voor het fototoestel van het formaat is waarmee scholieren naar de les gaan. Dan zal dit normaal geen probleem geven. Als jouw rugzak een grote trekrugzak is. Dan zal deze in het ruim moeten en zal je wellicht moeten bijbetalen. Je kan steeds online jouw boeking bekijken op de website van Ryanair en ruimbagage bijkopen, stoelen reserveren etc.

 2. Filip

  Beste,

  Ik lees dat een laptop niet in de grote handbagage mag wegens de batterij.
  Mag een laptoptas dan mee als kleine handbagage, ook al overschrijdt deze de afmetingen van 35x20x20?

  Dank en grtn,
  Filip.

  1. Christoph

   Dag Filip,

   Voor de kleine handbagage kijkt men vooral naar type tas en is men minder strikt op formaat. De type tassen voor de kleine handbagage zijn een handtas, een laptoptas of een kleine rugzak (van het type / formaat waarmee men naar school gaat, geen grote backpack rugzak). Als je jouw laptop in een laptoptas steekt is dit goed, of in een standaard kleine rugzak, dan is dit ook goed.

 3. angelo

  op de site van ryan air staat dat een valies van 20kg 40euro per vlucht kost. dus heen en terug is dat dan 80 euro. klopt dit? want hierboven werd over 25 euro gesproken…

  1. Christoph

   Dag Angelo,

   Bij het reserveren van de vliegtickets heb je de laagste prijs voor jouw ruimbagage. Wanneer je later wil toevoegen kan de prijs hoger zijn (tot €40). De prijs is ook van de route en periode afhankelijk. In de zomer, met Kerst of Pasen kan de prijs €35 zijn.

  1. Christoph

   Dag Danique,

   Een laptop en camera mag je meenemen in de handbagage. Let wel op dat jouw laptop in de cabine zit. Laptops mogen niet in het ruim.

 4. Mandy

  Ik vind nergens terug of scheermesjes in de grote handbagage (die gratis in het ruim word gestoken aan de gate) meegenomen mogen worden. Ik herinner me dat ik met mijn vorige reis toen de vorige regels nog golden dat niet meegenomen heb omdat het volgens mij niet mocht, is dit veranderd?

  1. Christoph

   Dag Mandy,

   Losse Scheermesjes mogen in de ruimbagage.

   Losse scheermesjes mogen niet in handbagage. Een scheerapparaat of scheermesje in een houder mogen wel mee in de handbagage.

   Met een handbagage moet je nog steeds de bagagecontrole passeren. Daarom mogen losse scheermesjes niet in de handbagage. Want de mensen van de bagagecontrole kennen de regels van elke airline niet van buiten. Ze passen enkel de luchtvaartrichtlijnen toe.

 5. EDDY

  Ik heb bij na mijn reeds geboekte tickets nadien een extra koffer geboekt van 20 kg. Kan iemand mij zeggen of ik bovenop de koffer van 20 kg ook nog een trolley van 55x40x20 extra gratis mag meenemen?

  1. Christoph

   Dag Eddy,

   Als je ruimbagage bijkoopt van 20 kg mag je nog steeds een handbagage van 55x40x20 meenemen alsook een kleine tas (rugzakje, laptoptas, handtas).

 6. Johan Verbiest

  Beste,

  Mag ik 2 stuks handbagage van 55 x 40 x 20 cm meenemen als ik met priority reis?

  Mvg,
  Johan

  1. Christoph

   Dag Johan,

   Je mag maar 1 stuk handbagage van 55cm x 40cm x 20 cm meenemen als je met priority reist. Het tweede stuk handbagage moet onder de stoel voor jou passen. Het formaat van het tweede stuk mag in theorie maximaal 35cm x 20cm x 20cm meten, zoals een laptoptas, handtas of kleine rugzak.

 7. Warre

  Best,

  Mag ik een rugzak van de north face (borealis classic) met als afmetingen 34x50x19 meenemen als handbage en bij mij houden op het vliegtuig aangezien er een laptop inzit en die niet in het ruim mag? Ik gebruik deze ok voor school.

  Alvast bedankt,
  Warre

  1. Christoph

   Dag Warre,

   Aan de gate wordt bepaald of jouw rugzak voldoende klein is. Het belangrijkste voor Ryanair is dat de rugzak moet passen onder de stoel voor jou. Ze checken dit visueel en ter plaatse. Meestal zijn rugzakken voor school goed. Vooral rugzakken van het type trekrugzak / backpack worden direct als grote handbagage (betalende) gekwalificeerd.

   Soms kunnen school rugzakken nabij de 30 liter kunnen groot uitvallen. Ik heb geen ervaring in dat geval. Mogelijks helpt het de rugzak niet propvol te steken.

 8. Noelle

  In augustus vliegen we naar Porto De vrouw van het reisburo zei dat er nu alleen handbagage van Ryanair zelf is toegestaan Dus geen trolleys van de afmetingen 55 x ?x? meer Is dat juist? Als ik de reviews lees is dat niet juist

  1. Christoph

   Dag Noelle,

   Als grote handbagage (trolley) is een stuk van maximaal 55cm x 40cm x 20 cm toegestaan. Dit mag van eender welke leverancier of merk zijn.

 9. Beste,
  Ik heb extra betaald voor cabine bagage zodat ik hem bij me kan hebben tijdens de vlucht. Mijn vraag is of ik er een strijijzer in mag steken.
  Alvast bedankt voor uw antwoord.
  Vriendelijke groet,

  1. Christoph

   Dag Alime,

   Een strijkijzer staat niet op de lijst van verboden goederen, noch op de lijst van de toegelaten goederen aan boord.

   Gezien een strijkijzer puntig kan zijn en soms een metalen onderzijde heeft kan men aan de bagagecontrole oordelen dat dit voorwerp niet toegelaten is.

   Wat je best doet is Brussels Airport contacteren voor uitsluitsel. Dit kan ook via Twitter of Facebook

 10. Wannes

  Beste
  Moet het gewicht van de rugzak mee in die 10kg van de handbagage zitten of is het 10kg + je rugzak?

  1. Christoph

   Dag Wannes,

   Jouw grote handbagage (55cm x 40cm x 20 cm) mag 10 kg zijn.
   Op de klein handbagage (35cm x 20cm x 20cm) staat geen gewichtslimiet. Deze moet onder de stoel voor jouw passen

  1. Christoph

   Dag Wietse,

   Als de afmetingen van jouw gitaar de toegelaten handbagage afmetingen overschrijden, dan moet je hiervoor een extra plaats /stoel reserveren en mag jouw instrument deze op die stoel staan. Meer info hierover vind je op de Ryanair website bij Veelgestelde Vragen -> Bagage -> Mag ik een muziekinstrument inchecken of daarvoor een extra stoel aanschaffen

 11. geert lefevre

  zopas de onaangename verrassing gehand dat ik 50 euro moest bijbetalen voor een grote bagage, alhoewel ik het duurste ticket van flexiplus had gekocht. Heb dan even geverifieerd met brussels airlines, wat bleek, ryanair met bagage 225 euro voor een flexiplus ticket, brussels airlines 66 euro, allen daarheen zou ik zeggen. Die Ieren hebben een rare manier om lowcost uit te leggen

  1. Christoph

   Dag Geert,

   Je moet je steeds aan de regels omtrent het formaat van bagage houden los van welk ticket je hebt gekocht.

   Vliegtickets worden vaak duurder wanneer de vertrekdag van de vlucht dichterbij komt. Vaak zijn Ryanairvluchten bijna uitverkocht en is de prijs hoog. Wanneer je bij Brussels Airlines dan een goedkoop ticket vindt, dan zullen er wellicht héél wat stoel nog niet verkocht zijn.

  1. Christoph

   Dag Tommy,

   Dit type stabilizer valt in de grijze zone. Dit voorwerp staat niet op de verboden lijst, maar gezien het formaat en vorm van jouw stabilizer kan deze aan de bagagecontrole tegengehouden worden. Dit kan onder de noemer “Stompe voorwerpen—voorwerpen waarmee kan worden geslagen en aldus ernstige verwondingen kunnen worden toegebracht” vallen. Het personeel aan de bagagecontrole kan het voorwerp alsnog tegenhouden. Wil je uitsluitsel, dan kan je nog steeds Brussels Airport contacteren. Dit kan ook via Facebook of Twitter.

  1. Christoph

   De maximale hoeveelheid hangt af van land tot land, maar binnen de Europese Unie mag je maximaal deze hoeveelheden meenemen: 800 sigaretten of 400 cigarillo’s of 200 sigaren of 1 kilogram rooktabak

 12. Em

  Ik vlieg met man en kind en we hebben maar 1 handbagage bij ons.Hoe kan ik deze aan boord krijgen ,zonder dat ik voor 3 personen heen en terug dus 6x priority moet boeken??
  Moet ik voor 1 handbagage 6x €7 betalen?Dit is toch wel raar!!??

  1. Christoph

   Dag Em,

   Je kan in dat geval 1x heen en 1x terug priority kopen. Dan mag één persoon een groot stuk handbagage in de cabine meenemen .

  1. Christoph

   Dag Marc,

   Een laptoptas mag gratis mee als een klein stuk handbagage. Computers bevatten lithium-ion batterijen en moeten verplicht mee in de cabine van het vliegtuig.

  1. Christoph

   Dag Belly,

   Als jouw schoudertas kleiner is dan 35cm x 20cm x 20cm dan mag deze gratis als kleine handbagage mee. Jouw trolley mag gratis mee als deze kleiner is dan 55cm x 40cm x 20cm. Indien je de trolley gratis meeneemt, dan moet je deze voor het opstappen afgeven om in het ruim gestoken te worden.

 13. Mathijs

  Vandaag onze tickets afgedrukt voor vertrek op 14 september, hier staat nergens op vermeld dat onze grote handbagage gratis mee mag (in het ruim) integendeel dat je deze via een app moet prioriteit bij boeken! Ik veronderstel dat deze regeling op 1 november 2018 in voege gaat?!

  1. Christoph

   Dag Mathijs,

   Wanneer je op 14 september vertrekt mag een klein stuk handbagage (35cm x 20cm x 20cm) en een groot stuk handbagage (55cm x 40cm x 20cm) GRATIS mee. Het grote stuk moet je afgeven vlak voor het opstappen om in het ruim mee getransporteerd te worden. Het grote stuk mag niet mee in de cabine tenzij je priority aanschaft.

   Vanaf 1 november wordt het grote stuk (hand)bagage automatisch betalend

 14. katrijn

  Mijn vriendin en ik vertrekken vannacht met ryanair naar Milaan. We hebben elk een kleine schoudertas en een trolley die valt binnen de normen van handbagage. Mag deze nu nog gratis mee of niet want op onze instapkaart staat “non priority”? Wij hebben onze reis reeds geboekt in mei ?

  1. Christoph

   Dag Katrijn,

   Beiden mogen nog steeds gratis mee. De trolley zal je vlak voor het opstappen moeten afgeven om in het ruim mee vervoerd te worden.

 15. Sonja

  Beste,
  Wij vliegen met drie personen in november naar Praag. Wij mogen elk 10kg ruimbagage meenemen, mag dat samen in één valies of moeten we elke een aparte kleine koffer benutten? Bedankt!

  1. Christoph

   Dag Sonja,

   Iedereen mag apart een koffer aankopen. Maar je kan ook inderdaad een grotere koffer delen als dat voordeliger uitkomt

 16. Lieve Heyvaert

  Als ik op 30 oktober vanaf Dusseldorf naar Alicante vlieg, kan ik dan handbagage en een handtas meenemen zonder dat ik daar extra voor betaal?

  1. Christoph

   Dag Lieve,

   Beide stukken zijn gratis zolang je ze binnen de toegelaten formaten vallen. Vanaf 1 november wijzigen regels

 17. Tabitha

  Ik heb priority geboekt, heb een trolley en een kleine rugzak. Als ik nu een fles wijn koop op de luchthaven, die niet in de bagage past en dus los mee moet, mag dat dan? Of is Ryanair daar heel strikt in en zou dat een derde bagagestuk zijn?

  1. Christoph

   Dag Tabitha,

   Op de website van Ryanair staat:
   “Duty free bags are permitted in the cabin along with your cabin baggage”

   Dit betekent dus dat je dit naast jouw handbagage mag meenemen.

  1. Christoph

   Dag Mary,

   Dan kan je jouw vliegtickets wijzigen van dag. Maar je moet wel meer betalen als de prijs voor tickets op andere dagen duurder is.

 18. ANN GALLE

  Als je per ongeluk alleen maar een kleine tas hebt aangeduid, kun je dan op de luchthaven, nog een koffertje bijgeven dus bijboeken of kan dit alleen maar online?

 19. koen

  Beste,
  zijn er maximale afmetingen voor de ruimbagage? Ik zou graag een groter model trekking rugzak mee willen nemen (ong. 14 kg) maar vind niet direct terug of dat kan…
  En dat zou dan 25€ voor de heen vlucht zijn en nog eens 25€ voor de terugvlucht, toch?
  Bedankt.

  1. Christoph

   Dag Koen,

   De maximale afmetingen voor ruimbagage zijn 81 cm x 119 cm x 119 cm.

   De prijs ervan is afhankelijk van het gewichtscategorie 10kg of 20kg ruimbagage

 20. Ton

  Hallo,

  We willen taxfree aankopen doen op het vliegveld. Moeten deze aankopen passen in onze bagage of mogen we deze gratis mee vervoeren in aparte tassen?
  Groet, Ton en Ans

  1. Christoph

   Dag Ton,

   Taks vrije aankopen mag je naast jouw handbagage meenemen aan boord in de meegekregen taks vrije plastiek zak.

  1. Christoph

   Dag Christel,

   Dat is helaas niet mogelijk gezien bagage in het 10 kg ruimbagage duurder is dan 10 kg handbagage (met Priority). De afhandeling van ruimbagage kost geld.

   Als je dat wilt zal je moeten bijbetalen.

 21. Mila

  Hallo,

  hoe streng ze nu als we geen priority hebben geboekt en mogen maar een klein tasje meenemen (40x20x25)? Als het geen trolley is maar een tas maar iets groter dan toegestaande afmetingen, gaan ze dan moeilijk doen? meten ze je tas? We vertrekken op 12 februari.

  Alvast bedankt!

  1. Christoph

   Dag Mila,

   Ze kijken vooral naar het type tas: een kleine gewone rugzak (geen trekrugzak), laptoptas of handtas. De tas moet onder de stoel voor jou kunnen. Te grote volumes kunnen dit niet.

   Als jouw tas te groot oogt kan je gevraagd worden je jouw tas in de gietvorm te passen. Dan mag je zelf testen of je jouw tas in de gietvorm van formaat 40x20x25 cm krijgt.

 22. Freddy

  Dag ,
  Wij vliegen met 13 man op 9mei met Rynair naar Mallorca. Wij hebben enkel handbagage mee, wat zijn de afmetingen welke toe gelaten zijn 40x25x20 of 55x40x20. mag er per passagier een kleine tas in het vliegtuig en een groter tas gratis in het ruim max 10kg

  1. Christoph

   Dag Freddy,

   40x25x20 mag gratis mee. (Laptoptas, rugzakje, handtas)

   55x40x20 is betalend (Trolley van max 10 kg). Dat kan door ‘priority en 2 stuks handbagage aan te kopen’ of 10 kg ruimbagage aan te kopen

  1. Christoph

   Dag Maria,

   Een strijkijzer staat niet op de lijst van verboden goederen, noch op de lijst van de toegelaten goederen aan boord.

   Gezien een strijkijzer puntig kan zijn en soms een metalen onderzijde heeft kan men aan de bagagecontrole oordelen dat dit voorwerp niet toegelaten is.

   Wat je best doet is Brussels Airport contacteren voor uitsluitsel. Dit kan ook via Twitter of Facebook

 23. Janna

  Beste,

  Wij vliegen met 2 personen, maar ik zou graag extra handbagage bijboeken voor 1 persoon. Dit lijkt op de website van Ryanair en op de online check-in pagina niet mogelijk aangezien alles steeds wordt aangerekend voor 2 reizigers.
  Is er toch een mogelijkheid om slechts te betalen voor voor 1 extra trolley?

  1. Christoph

   Dag Janna,

   Als je jouw vluchten nog niet geboekt hebt, dan moet je twee aparte boekingen maken.

   Heb je wel al geboekt en het lukt niet, dan neem je best contact op met de helpdesk van Ryanair.

  1. Christoph

   Dag Hilde,

   Vermoedelijk zou dit geen probleem moeten vormen op voorwaarde dat je “priority en 2 stuks handbagage” hebt aangekocht en het bagage item in het bagagerek op het vliegtuig past.

   Om zeker te zijn kan je ook jouw 10kg handbagage in het bagageruim steken (door 10kg ruimbagage aan te schaffen) dan maakt de precieze afmeting niet uit.

 24. Tom Van Mierlo

  Mijn vrouw en mijn dochter vertrekken op citytrip naar Warschau. Ze hebben elk een klein tasje dat voldoet aan de eisen van Ryanair. Nu vraag ik me af of mijn vrouw nog een handtas mee mag nemen en mijn dochter een kleine rugzak. Mag dit of is dit bij betalen?

  1. Christoph

   Dag Tom,

   Je mag maar één kleine tas (handtas, rugzakje, laptoptas) per persoon gratis meenemen. Voor een (hand)bagage van 10 kg moet je bijbetalen. Als je twee kleine tassen wil meenemen moet je dus ofwel de ene tas in de andere steken ofwel bijbetalen voor een 10kg (hand)bagage.

 25. Klara mengels

  Hallo,graag wil ik weten of ik pijptabak kan aankopen op het vliegtuig.
  Daar ik gehandicapt ben wil ik zo min mogelijk dragen.
  Ik dank u voor mijn inlichting te beantwoorden.
  Ook heb ik nog mijn wandelstok. Bij kan ingeklapt maar dat gaat niet gemakkelijk.

 26. Rob

  Hoe streng is de 40X25X20 regel? Ik heb een zak van 45X30X10, dus volume is kleiner maar afmetingen ook wat groter. Overigens, zelfs mijn laptop is net te groot (38X26X3). Die kan gelukkig wel in de grotere handbagage (55X40X20), maar dat is niet erg logisch.

  1. Christoph

   Dag Rob,

   Voor een kleine tas is het formaat minder streng zolang het type tas OK is. Dit wil zeggen een handtas, rugzakje of laptoptas. Deze moet wel onder jouw stoel voor jou passen.

   Een laptop mag ten allen tijde mee in de cabine. Want dat is verplicht (wegens de batterijen in de laptop). Let wel op dat je dan niet 2 kleine tassen hebt als je geen priority zou gekocht hebben

 27. Bauke

  Dag,

  Ik heb een reis geboekt voor 2 bij Ryanair met enkel handbagage. Kan ik bij mijn kleine koffer nog een boekentas meenemen?

  Indien ik nog een valies wil bijboeken, kan ik dan 1 valies bijkopen als we rijzen met 2? Momenteel rekent de site automatisch voor 2 valiezen, maar dit is niet nodig.

  Groeten

  1. Christoph

   Dag Bauke,

   Als je “prioriteit en 2 stuks handbagage” hebt aangeschaft dan mag je een boekentas en een trolley meenemen als handbagage. Anders mag je enkel de boekentas meenemen als handbagage.

   Op jouw tweede vraag: Ryanair koppelt de aankoop van een extra bagagetas. Dat kan je in de toekomst oplossen door reizigers apart te boeken. Anderzijds kan je ook proberen contact op te nemen met hun klantendienst. Misschien kunnen zij voor één persoon bagage bijboeken

 28. Leo

  Beste,

  Reis geboekt met Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage +
  2 x 20kg koffer ook 2 stoelen aangevinkt bij boeking .gratis rijen vanaf nr.18 tot nr30 ofzo
  Wil nu inchecken maar moet dan weer reserveren voor stoelen die vanaf 8 euro kosten .Maar ik heb al 2 stoelen gereserveerd omdat ik geboekt heb met prioriteit.
  Moet ik nu wachten tot 2 dagen voor het vertrek om in te checken ?

  1. Christoph

   Dag Leo,

   Wanneer je reeds stoelen hebt gereserveerd, dan kan je normaal gezien reeds inchecken vanaf 60 dagen op voorhand. Het kan zijn dat dit niet mogelijk is wanneer je het “(+) Plus” ticket hebt aangeschaft.

   Op de website van Ryanair staat dat je enkel vanaf 60 dagen op voorhand kan inchecken bij de aankoop van een stoel of bij het aanschaffen van “(+) Flexi Plus” ticket.

Leave a Reply

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS