Ryanair verandert handbagage regels opnieuw vanaf 1 november 2018

Ryanair kondigde vandaag opnieuw een wijziging van de handbagage regels aan. Deze nieuwe regels zullen ingaan vanaf 1 november 2018. Vanaf dan zal iedereen moeten betalen voor 10 kg (hand)bagage. Het is reeds de tweede keer dit jaar dat Ryanair de regels voor handbagage aanpast nadat in januari nieuwe regels voor veel verwarring zorgde.

De oude regels

Onder de huidige regels mogen passagiers een trolley van 10kg en een persoonlijk item gratis meenemen op het vliegtuig. Passagiers die hierbij priority aankopen kunnen beide stuks aan boord nemen. Andere passagiers mogen enkel het persoonlijke item meenemen in de cabine en moeten hun 10kg trolley voor het opstappen afgeven om in het bagageruim van het vliegtuig mee te reizen, beiden volledig gratis.

De nieuwe handbagage regels

Vanaf 1 november 2018 komt hier wijziging in. Alle passsagiers zullen moeten betalen voor 10kg  (hand)bagage. Hierbij zullen er 2 mogelijkheden zijn ofwel schaf je priority aan al voor €6 en neem je jouw 10 kg handbagage mee aan boord in de cabine.

De andere mogelijkheid is 10 kg bagage voor een prijs vanaf €8 aan te kopen en in te checken aan de check-in balie. Deze bagage mag niet aan boord in de cabine.

© Ryanair

De nieuwe regels gelden ook voor wie reeds vluchten heeft geboekt (Zie Update onder deze paragraaf) voor reizen vanaf 1 november of later. Dit betekent dat passagiers die van plan waren te reizen met gratis 10 kg handbagage nu ofwel priority ofwel een check-in tas van 10kg of meer moeten aankopen. Alternatief kunnen deze passagiers een volledige refund aanvragen van hun vliegtickets. Priority of check-in bagage aankopen kan online op de website van Ryanair onder ‘mijn boekingen’.

Update: Wie voor 1 september vluchten heeft aangeschaft bij Ryanair valt niet onder de nieuwe regels en hoeven dus geen Priority of check-in bagage aankopen. Reizigers die dit reeds gedaan hebben kunnen hun geld terugvorderen bij Ryanair.

Conclusie

Vanaf 1 november zal elke Ryanair passagier moeten bijbetalen om te vliegen met 10 kg bagage of meer. Enkel een persoonlijk item van (40x20x25 cm) zal gratis blijven voor alle passagiers.  Afhankelijk van persoonlijke voorkeur koop je priority aan en neem je jouw handbagage mee aan boord, of koop je een ingecheckte tas aan van 10 kg of meer.

De wijziging heeft ook een positieve noot, door de lage prijs voor 10kg ingecheckte bagage kan men op een goedkopere manier vloeistoffen van meer dan 100ml alsook voor handbagage verboden voorwerpen zoals dranken, losse scheermesjes of een schaar meenemen. Daarnaast is het formaat van het persoonlijk item dat mee mag in de cabine toegenomen van 35x20x20 cm naar 40x20x25 cm.

Bron: Ryanair

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS