Om te kunnen genieten van dalende wisselkoersen moet je het niet altijd te ver zoeken. Net zoals bij Brazilië, kan een duur Europees land dit jaar een pak goedkoper zijn dan een paar jaar geleden door de dalende wisselkoersen. Zo bijvoorbeeld is Noorwegen nu 25% goedkoper dan een paar jaar geleden! Indien je vroeger €1000 uitgaf in Noorwegen is dit nu maar €750, een besparing van €250!

We zijn opzoek gegaan naar populaire reisbestemmingen in Europa waar de wisselkoers de afgelopen 5 jaar gedaald is. Veel landen in Europa gebruiken natuurlijk al de Euro maar verschillende landen in Noord- en Oost-Europa nog niet. Vervolgens hebben we een rangschikking gemaakt en de 5 – relatief gezien – goedkoopste Europese bestemmingen geselecteerd. Niet alle bestemmingen zijn goedkoop als land maar wel véél goedkoper dan een paar jaar geleden. Als je ooit al gedroomd hebt om deze landen te bezoeken, dan is 2016 hét jaar om dit te doen!

5. Zweden -13,35%

Op de vijfde plaats vinden we Zweden. Alhoewel de wisselkoers er niet spectaculair gedaald is, doe je er wel al een mooie winst. Zweden heeft echter nog meer troeven. Zo kan je een heel leuke citytrip doen naar Stockholm of er de ongerepte natuur opzoeken. Wist je dat je in de bossen nabij Lofsdalen wilde beren kan spotten?In Zweden kan je beren spotten in het nationale park Lofsdalen. (Credit: lezer Michiel Correwijn) In Zweden kan je beren(-welpen) spotten in de bossen nabij Lofsdalen. (Credit: lezer Michiel Correwijn)

4. Hongarije -15,22%

De goedkoopste citytrip van Europa is nu nog goedkoper geworden. Boedapest is ideaal voor als je even een weekendje weg wilt voor weinig geld. Er zijn heel wat bezienswaardigheden zoals de bekende kettingbrug en het parlementsgebouw maar ook heel leuke koffiebars! Een vliegticket heen en terug naar Boedapest heb je al voor €16 en soms wel voor €2! Bovendien kan je er ook heel goedkoop in luxueuse 4-sterrenhotels overnachten! Geen interesse in een les geschiedenis? Dan is er deze zomer natuurlijk ook nog Balaton Sound, het Tomorrowland van Oost-Europa!Bezoek het schitterende parlementsgebouw in Boedapest! Bezoek het schitterende parlementsgebouw in Boedapest!

3. Noorwegen -24,29%

Dit jaar is de uitgelezen kans op Noorwegen te bezoeken! De wisselkoers is sterk gedaald waardoor reizen in Noorwegen nu al 25% goedkoper is dan een paar jaar geleden! Zowel in de winter als zomer is de natuur in Noorwegen schitterend! In de winter kan je er sleeën met huskies en in de zomer kan je cruisen langs de Noorse fjorden of een roadtrip doen richting de Noordkaap, het noordelijkste punt van Europa! Onderweg kan je walvissen spotten of misschien wel het noorderlicht zien?!Om het noorderlicht te zien moet je hoog genoeg zitten. Dit kan bijvoorbeeld in Ijsland, Noorwegen, Zweden of Finland Om het noorderlicht te zien moet je hoog genoeg zitten. Dit kan bijvoorbeeld in Ijsland, Noorwegen, Zweden of Finland.

2. Turkije -34,26%

Goed nieuws voor de zonnenkloppers! Wanneer je op reis gaat naar Turkije betaal je maar liefst een derde minder! Of touroperators dit voordeel aan hun klanten zullen doorrekenen is niet duidelijk. Wie op zoek is naar avontuur kan ook landinwaarts trekken. In centraal-Turkije vind je immers de iconische rotsen van Cappadocië!Het strand van Antalya Zonnen in Turkije was nog nooit zo goedkoop!

1. Rusland -55,67%

De goedkoopste bestemming van het moment is Rusland. De wisselkoers is werkelijk gecrasht waardoor het nu meer dan 50% goedkoper is dan een paar jaar geleden. Dit is hét moment op het Rode Plein van je bucketlist te schrappen! Alternatief kan je ook naar Sint-Petersburg gaan en dit combineren met een bezoek aan de Baltische staten.Bezoek het iconische Rode Plein in Moskou! Bezoek het iconische Rode Plein in Moskou!

Conclusie

Voor wie al altijd gedroomd heeft van de uitgestrekte natuur in Scandinavië is nu het moment aangebroken om die droom te realiseren! De prijzen zijn wel 25% gedaald. Ook voor de zonnenkloppers is er goed nieuws. Turkije is nu een derde goedkoper. Ook de ultieme budget citytrip is nu nóg goedkoper geworden maar de absolute nummer 1 is Rusland waar de wisselkoers meer dan gehalveerd is!

Leave a Reply

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS