Tips om goedkope vluchten te boeken

Als je op zoek bent naar handige tips voor het boeken van vluchten, dan ben je hier op de juiste pagina. Hoe vind ik goedkope vluchten of wat is de beste periode om vluchten te boeken. Het zijn twee veelgestelde vragen van reizigers op zoek naar de goedkoopste vliegtickets. Er is niet altijd een eenduidig antwoord hierop, toch kan je met een slimme aanpak ook vaak heel wat besparen. Let wel op, het goedkoopste vliegticket is niet altijd het beste! Neem zaken zoals vliegtijden, toeslagen en reputatie van een maatschappij ook in acht! Alle tips en aandachtspunten vind je in onze handleiding door omtrent goedkoop vliegtickets boeken.

New York voor €78? Milaan voor €2? Het kan! Neem dagelijks een kijkje op onze deals pagina waar we elke dag de goedkoopste vliegtickets aan de gekste prijzen verzamelen!

5 tips voor het zoeken en boeken van goedkope vluchten

Wil je snel aan de slag, en geen tijd om onze handleiding voor goedkope vliegtickets te lezen? Dan geef ik je snel nog 5 goede tips!

Prijsvergelijker

Om een goedkoop vliegticket te vinden kan je het best gebruik maken van een prijsvergelijker. Hiermee bedoelen we een zoekmachine die de prijzen van verschillende online boekingssites en websites van luchtvaartmaatschappijen vergelijkt. Voorbeelden hiervan zijn Momondo en Skyscanner

Volg de prijzen op

Je kan soms snel prijsverschillen opmerken wanneer je elke dag één maal de prijzen bekijkt met de prijsvergelijker. Zeker bij lowcostmaatschappijen fluctueren de prijzen dagelijks.

Promoties

Kies je bestemming naargelang de promoties. Prijzen naar wereldwijde bestemmingen verschillen van jaar tot jaar. Vaak leidt het invoeren van een nieuwe bestemming door een maatschappij tot lagere prijzen. Daarnaast maken maatschappijen soms foutjes waardoor je soms voor ⅓ van de normale prijs kan vliegen! Vind hier alle deals die we zelf spotten.

Alternatieve luchthavens

Op reis dichtbij? Naast Brussel en Charleroi hebben Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel, Eindhoven, Rotterdam of Maastricht ook luchthavens met frequente vluchten! Verre reis? Vertrek eens van Amsterdam, Dusseldorf, Keulen of Parijs! Prijzen kunnen sterk verschillen per vertrekluchthaven en je verplaatsingskosten compenseren. Daarnaast zijn vele luchthavens gemakkelijker bereikbaar dan je dacht.

Flexibiliteit

Los van laag- of hoogseizoen reis je op dinsdagen, woensdagen en donderdagen vaak goedkoper dan andere dagen. Op citytrip dichtbij? Probeer eens van zaterdagochtend t.e.m. dinsdagavond te reizen. Vluchten op zondagavond staan altijd het duurst! Je kan enkel in de schoolvakanties? Maak dan zeker gebruik van de buitenlandse luchthavens waar schoolvakanties meestal anders liggen!

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS