5 leuke dingen om te doen in Larnaca, Cyprus

Cyprus, een Grieks-Turks eiland in de Middellandse Zee, is de trekpleister voor menig zonneklopper. Eén van de twee commerciële luchthavens van Cyprus ligt op Larnaca, de ideale bestemming voor planespotters. Midden oktober bracht Travel Unlimited een bezoekje aan Larnaca. Hieronder vind je vijf redenen (volgens ons dan toch) om zelf een reisje te boeken naar Larnaca!

 

1. Zonnen op McKenzie of Finikoudes Beach

Als je aan Cyprus denkt, zie je meteen zon, zee en strand voor je. Met meer dan 300 dagen zon per jaar is het dan ook de ideale vakantiebestemming voor zonnekloppers en strandgangers. Larnaca zelf heeft twee grote stranden, namelijk McKenzie Beach en Finikoudes Beach. Beide bestaan uit donkergeel zand dat geleidelijk aan in de zee overgaat.

Er zijn immens veel strandzetels ter beschikking (voor een klein bedrag), maar ook als je gewoon je eigen handdoekje meebrengt, vind je zeker en vast nog een plekje. Ook al zal je er in het hoogseizoen mogelijks om moeten knokken…

 

2. Planespotting op McKenzie Beach

De luchthaven van Larnaca ligt vlak aan McKenzie Beach (letterlijk). Een hek scheidt de twee waardoor je perfect zicht hebt op de landingsbaan. Ideaal dus voor planespotters!

Op de luchthaven is druk verkeer van vele Europese charters, voornamelijk uit Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Rusland.

 

3. Een heerlijke ochtendrun langs de promenade

Larnaca heeft een prachtige aangelegde promenade, de Finikoudes promenade. Perfect voor een sportieve ochtendrun of een romantische avondwandeling.

Met zicht op aankomende vliegtuigen, het kasteel van Larnaca, de Middellandse Zee en haven van Larnaca kan je heerlijk wandelen. 

Langs de promenade vind je bovendien tal van restaurants, bars en terrasjes.

 

4. Wandeling doorheen het oude centrum

De twee noemenswaardige stops op deze wandeling zijn de Sint-Lazaruskerk en het kasteel van Larnaca.

De 9e eeuwse kerk is een van de belangrijkste religieuze plekken in Cyprus. Deze prachtige stenen kerk herbergt de tombe van Lazarus die door Christus verrezen zou zijn geweest. De bogen aan de linkerzijde van de kerk zorgen bij zonsondergang voor een zeer magische sfeer.

Daarnaast heb je vlak aan de promenade, op vijf minuten wandelen van de kerk, een Ottomaanse vesting. Het kasteel van Larnaca werd gebouwd ter bescherming van de stad en deed later nog dienst als gevangenis.

Momenteel is het echter een museum waar je voor slechts €2,50 antieken, schilderijen en dergelijke meer uit de Byzantijnse periode kan bewonderen.

 

5. Daguitstap naar Ayia Napa

Tot slot is Larnaca ook ideaal als uitvalsbasis om Ayia Napa te bezoeken. Voor slechts €7 heen en terug kan je naar deze Cypriotische stad gaan met de bus. Hierbij stap je af bij Nissi Beach.

Daar kan je wellicht genieten van het meest idyllische en bekendste strand van Cyprus. Het immens fijne, witte zand, turquoise, warme water en de palmbomen doen je denken aan het paradijs op aarde.

Zeker een aangenaam alternatief voor het donkere strand van Larnaca! Een uitgebreider verslag van deze bestemming kan je binnenkort lezen.

Meer lezen?

Nog meer inspiratie nodig voor je komende reizen? Bekijk dan zeker eens onze pagina met reisverslagen of neem een kijkje in onze Facebookgroepen waar je vragen kan stellen aan medereizigers.

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS