Van bruisend Brisbane naar de kusten van Noosa

Halverwege juni ging ik samen met mijn vriendin voor een drietal weken naar Australië. Al vergeten hoe deze roadtrip begon? Lees dan eerst dit overzichtsartikel en het eerste deel van mijn reis. Na een lange vlucht van Rome via Abu Dhabi en Perth naar Brisbane kroop ik doodmoe in bed. Het echte avontuur begon pas de dag nadien.

Bruisend Brisbane
Na een woelige nachtrust kroop ik doodmoe uit bed. Logisch wel, want 24 uur vliegen en een tijdsverschil van 10 uur slaap je er niet in één nacht van af.

Rond 17 uur had ik pas een afspraak om de huurauto op te halen. De nacht zou ik doorbrengen in Noosa, een kustplaats een tweetal uur verderop. Ik had dus nog een namiddag om Brisbane wat te verkennen. Op voorhand had ik hierdoor niets concreets gepland, maar wilde ik gewoon wat rondwandelen in de stad om de sfeer op te snuiven.
1 Ibis
Zodra ik uit het hotel stapte, kwam ik voor de eerste keer in contact met deze vreemde vogels: de ibis. Voor mij zeer exotisch, maar aangezien niemand anders (behalve mijn vriendin) hier raar van opkeek veronderstelde ik dat dit hier typisch was. Grappig genoeg spotten we ze de hele dag door op de meest bizarre plekken. Zo bijvoorbeeld midden in een drukke shoppingstraat. Wellicht kan je ze hier vergelijken met onze duiven, zo normaal zijn ze.
3 Plein
De sfeer in de stad is heel aangenaam. Overal zie je mensen op straat, muzikanten op ieder plein en om elke hoek een gezellig park. Mijn vriendin was meteen verkocht (Gaan we hier komen wonen?). Tijdens hun lunchpauze komen vele zakenmensen uit hun hoge kantoren naar de gezellige terrasjes en parkjes om eventjes van de buitenlucht te genieten.
2 Queen Street Mall
Tijdens de ontdekkingstocht kwam ik terecht op de Queen Street Mall, zoals de naam het zegt een ‘shoppingscenter’ op straat! De winkeltjes en verschillende gezellige etablissementen stralen gezelligheid uit en zijn er heel wat straatmuzikanten (en ibissen). Een aanrader om in rond te wandelen!
5 RBT b
Daarna besloot ik de City Botanic Gardens aan de Brisbane River te doorkruisen. Het park op zich is zeer open en huist een aantal gigantische bomen zoals deze hierboven. Gezellig om eens in rond te wandelen, maar ik vond dit niet noodzakelijk het hoogtepunt in Brisbane.
4 Royal Botanic Garden
Het park is wel mooi onderhouden en de paden zijn zeer toegankelijk.
6 RBG c
Via de City Botanic Gardens kwam ik bij de Brisbane River. Via een voetgangers- en fietsersbrug (Goodwill Bridge) besloot ik over te steken naar de South Bank Parklands.
7 Skyline
De mooie promenade aan de rivier biedt je een mooi uitzicht op de skyline van Brisbane. Daarnaast zijn er verschillende restauranten, gezellige parken, een reuzenrad en een stadsstrand (je leest het goed). Zeker de moeite dus om de rivier ook eens over te steken!

Noosa National Parc
Na een dagje Brisbane trok ik die avond nog naar Noosa om daar te overnachten. Hiervoor moest ik nog eventjes langs bij de luchthaven om daar onze huurauto op te halen om vervolgens 2 uurtjes te rijden naar Noosa.
9 Noosa beach

Op voorhand deed ik wat onderzoek naar de mogelijke wandelingen die je kan doen in Noosa National Parc. Er zijn verschillende opties met elk hun eigen moeilijkheidsgraad. In de hostel waar we verbleven was ons aangeraden om naar Hell’s Gate te wandelen via de Coastal track. Dit stemde overeen met mijn eerdere bevindingen dus de keuze was snel gemaakt. 14 Noosa wandelingBijna alle wandelingen starten aan het informatiecentrum van Noosa. Op de kaart zie je duidelijk een overzicht van alle mogelijkheden. Ik koos, zoals eerder aangegeven, dus voor de Coastal Track tot aan Hell’s Gate. wandelingen. Het pad was gemakkelijk bewandelbaar. Je begon op een stuk plankenvloer en ging uiteindelijk over op een aardeweg. Als je de volledige wandeling wil afleggen (5,4 km), trek dan ongeveer drie uur uit. Je zal wellicht af en toe willen stoppen (zoals ik deed) om te genieten van het prachtige uitzicht. Je kan een kaart meedoen van het gebied, maar op zich is dit niet nodig aangezien alles steeds mooi aangeduid staat.
13 Noosa wandelingTijdens de wandeling krijg je meerdere keren de mogelijkheid om af te dalen naar het strand om daar even te relaxen in de zon of de verschillende surfers te bewonderen. Noosa is namelijk een populaire plek waar men gaat surfen. Afdalen naar deze surfspots is mogelijk want de kustlijn wisselt af tussen rotsen en strand. 10 Noosa surfers
Vanop het wandelpad en de lager gelegen stranden heb je perfect uitzicht op de surfers die de golven trotseren. De ene al iets indrukwekkender dan de andere. Plots zag ik tussen de surfers een drietal dolfijnen zwemmen.

Een local vertelde me dat dit dagelijkse kost is hier in Noosa! Hetzelfde gezin dolfijnen zwemt en speelt gewoon mee met de surfers. Met enig geluk zie je in de Australische wintermaanden (juni, juli en augustus) zelfs walvissen emigreren! Dat geluk had ik helaas niet. Diezelfde local wist ons ook te vertellen dat gezien er dolfijnen aanwezig zijn, surfers geen schrik moesten voor haaien!12 Noosa einde
Ik eindigde mijn wandeling bij het uiterste punt van de wandeling, Hell’s Gate, waar je een mooi uitzicht hebt op Double Island Point en Alexandria Bay. Van daaruit kan je beslissen om verder te gaan op de Coastal track richting een nudistenstrand, via hetzelfde pad terug te keren of via een meer landinwaartse wandeling naar het vertrekpunt te wandelen. Ik koos ervoor om hetzelfde pad terug te nemen om nogmaals te genieten van de prachtige kustlijn.

Tip: Kom je met de auto? Zorg dan dat je zeker op tijd bent want parking is schaars in vergelijking met het aantal bezoekers. Wees voorbereid om nog een halfuurtje te moeten wandelen naar de start van de Coastal track.

15 kangoeroe
’s Avonds zette ik de roadtrip verder richting Hervey Bay van waaruit de Fraser Island-tour de volgende dag vertrok. Onderweg spotte ik de eerste kangoeroe’s! Ik reed ze bijna voorbij aangezien we er nooit verwacht hadden, maar plots doken deze drie prachtexemplaren op in een veld. Vanop afstand kon ik een foto trekken, maar wees gerust we zagen er nog vele gedurende onze roadtrip (zelfs van zeer dichtbij!).

 

Verder lezen? 

In het volgende deel vertel ik je over mijn bezoek aan het grootste zandeiland ter wereld, Fraser Island! Of keer terug naar het overzicht van onze Australiëreis

Leave a Reply

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN