Goedkope reisbestemmingen in 2017

Het jaar 2017 is nu wel volledig vertrokken. Elk jaar zijn er wel een aantal bestemmingen die goedkoper zijn dan andere jaren. Brazilië kreeg 2 jaar geleden te maken met een economische crisis waardoor reizen naar Brazilië heel goedkoop werd. In dit artikel zetten we enkele landen op een rijtje die in 2017 goedkope reisbestemmingen zijn op basis van de gunstige wisselkoersen!

Verenigd Koninkrijk – Goedkope Citytrip of naar het Schotse Hoogland?

Door de sterke Pond was Verenigd Koninkrijk de laatste jaren een heel duur land om te bezoeken. Echter de Brexitperikelen hebben er voor gezorgd dat het voor ons nu veel voordeliger is om naar Verenigd Koninkrijk te reizen. Nog opzoek naar een leuke citytrip? Dan is het nu het ideale moment om Londen te bezoeken! Voor wie liever van de natuur en/of romantiek houdt, kunnen we zeker en vast het groene Schotse Hoogland aanraden en hun romantische kastelen!

Verenigd Koninkrijk is momenteel 16% goedkoper

Donan Castle in Schotland. Groot-Brittanië is 1 van de goedkope reisbestemmingen van dit jaar

Mexico – Zonnen, duiken en Maya’s bezoeken!

Ook de Mexicaanse Peso is goedkoper dan vorige jaren. Ideaal voor wie al lang het land van de Maya’s en Azteken wil bezoeken. Mexico is ook een perfecte zonbestemming. In Cancun kan genieten van parelwitte stranden en heerlijke temperaturen! Bovendien kan je zon en Maya’s combineren. Cancun ligt immers niet ver van de Mayatempels van Yucatan. Ook duiken is een optie. Vlak voor de kust ligt het eiland Cozumel waar je kan gaan duiken.

Mexico is momenteel 21% goedkoper

Reizen naar Mexico is op dit moment heel goedkoop. Mexico is 1 van de goedkope reisbestemmingen van dit jaar

Egypte – Supergoedkope zon- en duikvakanties

Sinds de machtswissel in Egypte kent het toerisme in Egypte een grote terugval. Hierdoor is Egypte 1 van de goedkoopste bestemmingen geworden voor wie van zon, zee en strand houdt. Zo biedt TuiFly nog steeds heel goedkope vluchten naar Hurghada aan. Hurghada is ook heel bekend van de vele duiklocaties. Je kan er o.a. naar wrakken duiken!

Egypte is momenteel 43% goedkoper

Snorkelen of duiken in Egypte, Egypte is 1 van de goedkoopste bestemmingen van dit jaar

Argentinië – Het beste van Zuid-Amerika voor een superlage prijs!

Een land van vele uitersten, zo kan je Argentinië wel noemen! In het noorden van het land is het lekker warm en bevinden zich de prachtige Iguassu watervallen alsook de Zuid-Amerikaanse jungle. In het zuiden vallen majestueuze gletsjers van Patagonië te bewonderen! Maar ook een bezoek aan de Andesgebergte dat Argentinië doorkruist is de moeite waard! Vorig jaar is de Argentijnse Peso sterk gedevalueerd door overheidsbeslissingen, waardoor reizen naar Argentinië opnieuw goedkoper zijn!

Argentinië is momenteel 39% goedkoper

Argentinië is 1 van de goedkoopste bestemmingen van dit jaar

Myanmar – Het land van vele Tempels!

Sinds enkele jaren is Myanmar meer en meer open geworden voor toerisme en zit daardoor nog vol met mooie plekken! Het land in Zuid-Oost Azië is hierdoor trending bij backpackers! Één van deze mooie plekken is de oude stad Bagan, het complex bestaat uit meer dan 2000 tempels!

Myanmar is momenteel 24% goedkoper

Myanmar is 1 van de goedkoopste bestemmingen van dit jaar

Hoe nog andere goedkope reisbestemmingen vinden?

Een goedkope bestemming vinden hangt van een aantal factoren af. De wisselkoers van de lokale munt speelt hier een grote rol in, wat dan weer te maken heeft met de sterkte van de economie. Lees daarom zeker onze gids eens over hoe een goedkope bestemming vinden. Natuurlijk speelt ook mee wel luxeniveau je wenst en hoeveel je uitgeeft aan accommodatie en of attracties. Je vliegticket neemt vaak ook een grote brok uit je budget. Lees daarom zeker onze gids over hoe je een goedkoop vliegticket kan vinden!

Opmerking: De korting weergegeven is louter op basis van de wisselkoers van de euro met de munt van het andere land. De vergelijking is gemaakt op basis van de koers nu t.o.v. een gemiddeld lagere koers van een langere periode tussen 1 en 5 jaar geleden. Wisselkoersen kan je bekijken op xe.com

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS