Inleiding tot goedkoop vliegtickets boeken

Inleiding

Vaak krijgen we de vraag, hoe vinden jullie toch zulke goedkope vluchten? In deze vierdelige serie bespreken we de meest courante technieken om goedkope prijzen te vinden voor vliegtickets. In dit inleidend artikel stellen we ons de vraag wat nu een goede of goedkope prijs is voor een bestemming en hoe we die goede of goedkope prijs kunnen bepalen. In de andere drie delen bespreken we achtereenvolgens:

  • Hoe we goedkope tickets kunnen boek door andere en verschillende luchthavens te gebruiken (deel 2)
  • Wanneer het beste tijdstip is om een vliegticket te boeken (deel 3)
  • Welke (kwalitatieve) afwegingen belangrijk zijn bij het boeken van vluchten (deel 4)

Hoe bepaal je wat een goede prijs is voor een vliegticket?

De eerste stap bij het boeken van vluchten is voor jezelf uitmaken wat een goede prijs is voor jouw bestemming. Een beeld vormen van een goede prijs is héél belangrijk, de prijzen van vliegtickets veranderen voortdurend. Je zal namelijk direct moeten boeken wanneer vluchten aan deze goede prijs of lager opduiken. Op dat moment mag er niet meer getwijfeld worden, de levensduur van deze topaanbiedingen zoals flashsales en foute tarieven is vaak héél kort, soms maar één dag tot enkele uren. Wanneer deze zich voordoen, wil je die opportuniteit dan ook niet missen.

Voorbeeld: Je wil naar New York reizen in februari. Februari is laagseizoen voor New York. Een goede prijs naar New York in het laagseizoen is €400. Alles lager dan €400 is een goede aankoop. Hoe lager, hoe beter de aankoop. In het hoogseizoen moet je mikken op prijzen onder de €500 tot €550. Zo kon je al voor €332, €369 of €387 naar New York in februari.

Je kan ook gebruik maken van de tags op onze website om een overzicht te krijgen van welke aanbiedingen er al geweest zijn voor een bepaalde bestemming. Als je bijvoorbeeld op de tag New York klikt, krijg je een overzicht met alle artikels waarin we een aanbieding voor New York beschrijven.

Prijzen opvolgen

Om een goed idee te vormen van wat een goede prijs is voor een bestemming moet je regelmatig of zelfs dagelijks de prijzen opvolgen. Je zal dan waarnemen wat de gemiddelde prijs is voor een bestemming. Op die manier kan je zelf uitmaken wat voor jou een goede prijs is voor die bestemming.

Vanaf het moment dat je weet wanneer je ongeveer op reis wil gaan, bepaal dan jouw bestemming en volg de prijzen zo ver mogelijk op voorhand op. Ik heb niet gezegd boek zo ver mogelijk op voorhand, in héél véél gevallen heeft ver op voorhand boeken weinig zin. Hou vast aan jouw goede prijs en wacht totdat deze prijs opduikt.

Voorbeeld: Je wil naar New York in de zomervakantie. Reeds heel vroeg in het jaar kunnen er flashsales opduiken of vroegboekprijzen, het laatste vooral bij Turkish Airlines. Zo kon je door een flashsale van KLM op 28 oktober boeken voor €343 naar New York deze zomer. Er was ook een vroegboekaanbieding van Turkish Airlines voor €487.

Gebruik zoekmachines om prijzen te vergelijken

Hoe vind ik vliegtickets en hoe volg ik de prijzen op? Wel, er bestaan namelijk aggregatoren of meta-zoekmachines. Dit zijn zoekmachines waar je de vluchten aangeboden door luchtvaartmaatschappijen en door andere online reisagentschappen zoals Ebookers en Expedia kan terugvinden. Deze boekingswebsites van de online reisagentschappen verschillen van de websites van de luchtvaartmaatschappijen omdat zij vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar combineren en zich niet beperken tot één maatschappij. De belangrijkste zoekmachines zijn Momondo, Skyscanner en Kayak. Ze hebben allen dezelfde basisfuncties, maar verschillen in hun special features. Onze voorkeur gaat momenteel naar Momondo want deze is het meest overzichtelijk en vergelijkt het grootste aantal websites.

Voorbeeld: Voor dezelfde eenzelfde vlucht van Jet Airways van Brussel naar New York zijn er bij Momondo 11 aanbieders, bij Kayak 8 en bij Skyscanner 6. Momondo biedt hierbij de goedkoopste prijs aan, dit was €390. Momondo geeft ook aan wat de goedkoopste, snelste en beste vluchten zijn.

Hoe vind je nu de echte topaanbiedingen?

Het vergt vaak heel wat werk en tijd om de echte topaanbiedingen te vinden. Daar schieten wij van TravelUnlimited in actie. Dagelijkse controleren wij de prijzen naar een groot aantal Europese en wereldwijde bestemmingen. Door onze ervaring weten wij wat de goede prijzen zijn en berichten we dagelijks aanbiedingen naar onze lezers en volgers.  Ten opzichte van Nederlandstalige blogs, focussen wij ons hierbij op vluchten vertrekkende vanuit België en omgeving.

Voorbeeld: De KLM flashsale naar New York voor €332 hebben we zelf gevonden en na publicatie is deze aanbieding viraal gegaan, dit was namelijk een waanzinnig prijs voor het hoogseizoen. Op meer dan 10 internationale blogs heeft deze aanbieding meer dan 100 000 mensen bereikt.

Verder lezen?

In het volgende deel van deze serie bekijken we hoe we goedkopere vliegtickets kunnen krijgen door onder andere van luchthavens in de buurt te vertrekken of onze overstappen zelf te bepalen.

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS