Leuke en onmisbare reisboeken voor onder de kerstboom

Binnen enkele weken is het tijd om pakjes uit te wisselen. Dit is een van de leukste periodes van het jaar, maar het kan ook best stresserend zijn als jij last minute nog je cadeaus bij elkaar moet sprokkelen. Ben je nog op zoek naar het ideale kerstcadeau voor die reiziger in je leven? Of moet je zelf nog een verlanglijstje samenstellen? Zoek dan niet verder! Hieronder geven we je een overzicht van enkele reisboeken waar je iedere doorwinterde reiziger zeker mee kan plezieren! Gaande van reisgidsen tot inspirerende fotoboeken, voor ieder vind je wel wat wils! Met een boek kan je immers nooit veel mis doen… Inspiratie nodig voor andere reisgerelateerde cadeaus? Neem dan zeker hier een kijkje.

 Best in Travel 2018 (€10,50)

Naar jaarlijkse gewoonte stelt Lonely Planet steeds een lijstje samen met dé bestemmingen voor het komende jaar. Ook dit jaar brengen ze een reisboek uit dat je een overzicht geeft van de populaire en hippe regio’s, steden, landen en dergelijke meer voor 2018. Dit compacte boekje is ideaal om je komende reisjaar uit te stippelen en zit boordevol inspirationele lijstjes.

Bekijk dit boek – Best in Travel 2018

Backpack Bestemmingen (€20)

In het boek Backpack Bestemmingen vind je de mooiste reizen voor backpackers. 23 bestemmingen worden uitgelicht en daarnaast vind je in het boek een paklijst, leer je meer over verschillende type backpackers en waarom iedereen ooit zijn of haar rugzak zou moeten pakken. Het is een heel tof vormgegeven cadeauboek dat gemaakt is door Roëll de Ram, ook wel bekend van de reiswebsite WeAreTravellers. Per hoofdstuk vind je een complete backpackroute, heel veel foto’s en praktische tips. Een echte musthave als je van backpacken houdt!

Bekijk dit boek – Backpack bestemmingen

Het bucketlist boek voor op reis (€12,50)

Deze bucketlist boeken zijn intussen zeer bekend. Bucketlist boeken voor koppels, vrienden, grootouders en zoveel meer! Sinds kort is er ook een voor reizigers! Dit boek geeft je 500 ideeën over dingen die je moet doen op reis! In dit doe-boek voor jong en oud word je uitgedaagd om een koe te melken, te kussen onder de Eifeltoren, op de top van een berg te staan en zoveel meer! Je kan ook je eigen dromen toevoegen! Stop dus met dagdromen en begin er gewoon aan!

Bekijk dit boek – Het bucketlist boek voor op reis

ANWB Reisgids Zuid-Afrika (€10,95)

Ken je iemand die binnenkort naar Zuid-Afrika gaat? Dan is deze compacte reisgids het ideale geschenk. In deze reisgids vind je namelijk een selectie van de 15 must see’s in Zuid-Afrika en vind je talloze tips omtrent overnachtingen, winkelen, eten en dergelijke meer! Bovendien kan je ook gebruik maken van een handige uitneembare kaart! Vanwege zijn formaat is dit boekje ook ideaal om mee te nemen op reis.

Bekijk dit boek – ANWB Reisgids Zuid-Afrika

Op zoek naar de hemel (€15,95)

Op zoek naar de hemel

Geen reisgids, noch doe-boek. Op zoek naar de hemel vertelt de spirituele reis van Eva van Berkel doorheen drie landen. Op zevenjarige leeftijd overlijdt haar vader. Op zijn sterfbed belooft hij in de hemel op haar te wachten. Dit zet haar aan om de hemel op aarde te gaan ontdekken. Ze start een spirituele reis, waarbij ze leert mediteren in het Verre Oosten, naar Santiago de Compostela trekt en dergelijke meer! Volg Eva’s hartroerende verhaal en ontdek het geheim van een gelukkig leven.

Bekijk dit boek – Op zoek naar de hemel

100% Londen (€16,95)

time to momo - Londen

Binnenkort naar Londen? Dan is deze 100% gids iets voor jou! Doe inspiratie op over de verschillende leuke wijken, musea… Ontdek waar je eindeloos kunt shoppen en heerlijk kan smullen van de lokale cuisine. Londen bruist altijd! Met deze gids op zak ben je 100% voorbereid op jouw volgende trip!

Bekijk dit boek – 100% Londen

Bucketlist Reizen (€20)

Inspiratieloos? Blader dan zeker door deze ultieme reis bucketlist! De auteur van dit reisboek verzamelde 25 reizen die je zeker in je leven moet maken. Prachtige foto’s en handige tips sturen je op weg naar je volgende avontuur! Van het mysterische Ijsland tot een roadtrip doorheen de Verenigde Staten!

Bekijk dit boek – Bucketlist Reizen

Reishonger, een reis rond de wereld in 65 recepten (€22,50)

Reishonger

Geniet jij altijd van de heerlijke keuken als je op reis bent? Zou je willen dat je deze mee kon nemen naar huis? Niet getreurd! Dankzij Sabine Koning kan je nu in de comfort van je eigen keuken op culinaire wereldreis gaan! Zij geeft je enkele van haar favoriete internationale recepten mee. Je krijgt meteen zin om terug op het vliegtuig te springen! Dit wereldse kookboek mag in niemand’s boekenkast ontbreken!

Bekijk dit boek – Reishonger, een reis rond de wereld in 65 recepten

Lonely Planet’s Ultimate Travelist (€18,71)

Lonely Planet's Ultimate Travelist

Lonely Planet is een topper in het verzamelen van dé top bestemmingen die je moet bezoeken en bezienswaardigheden die je moet zien. In dit reisboek bundelen ze hun expertise en even ze je een idee van wat jij nog allemaal moet en kan bezoeken! Gecombineerd met inspirerende foto’s uitvouwbare kaarten en praktische informatie kan je zo aan de slag om je volgende reis te boeken!

Bekijk dit boek – Lonely Planet’s Ultimate Travelist

The Atlas of Beauty (€26,99)

The Atlas of Beauty

Dit is eerder een koffietafelboek. Deze prachtige editie bevat foto’s en verhalen van 500 vrouwen over de hele wereld. Diversiteit en schoonheid gaan hand in hand in dit boek, onafhankelijk van sociale status, etnische afkomt, geld en dergelijke meer. Ieder verhaal is prachtig op zichzelf. Deze fotocollectie viert de vrouwelijke schoonheid over de hele wereld, van het Amazoneregenwoud tot de straten van Londen.

Bekijk dit boek – The Atlas of Beauty

Lonely Planet’s Where to Go When (€18,71)

Wil je de hele wereld zien, maar heb je geen idee wanneer je waar naartoe moet gaan? Dan is dit reisboek het antwoord op al je vragen! Aan de hand van inzichten van de experts van Lonely Planet leer je over de beste seizoenen om bepaalde bestemmingen te bezoeken. Dit boek zal al je reisdillema’s oplossen en brengt je op ideeën om je volgende reis te plannen!

Bekijk dit boek – Lonely Planet’s Where to Go When

Met vier in bed (€24,99)

Met Vier in Bed (boek)

Ga je liever dichtbij op reis? Geniet je graag van persoonlijke en unieke accommodaties? Dan vind je zeker iets in dit Met Vier in Bed boek. In dit boek vind je 25 van de beste B&B-pareltjes die aan bod kwamen in het gelijknamige VTM-programma. Je leest over de verschillende B&B’s, alsook hoe de uitbaters hun droom gerealiseerd hebben. Dit aangevuld met adembenemende foto’s en insider tips, maakt het tot het ideale geschenk!

Bekijk dit boek – Met vier in bed

Lonely Planet’s gids voor de reisfotografie (€24,99 – Verschijnt op 1 januari 2018)

Lonely planet's gids voor de reisfotografie

Voor de reiziger die liever achter de camera staat dan ervoor brengt Lonely Planet binnenkort deze gids uit omtrent reisfotografie boordevol tips om jouw foto’s te verbeteren. Deze gids geeft je informatie over het juiste materiaal onderweg, manieren om foto’s op te slaan en programma’s om deze te bewerken!

Bekijk dit boek – Lonely Planet’s gids voor de reisfotografie

Groot wandelboek Ardennen (€24,99)

Groot Wandelboek Ardennen

Ben jij een fervente wandelaar, maar hoeft het niet altijd ver van huis te zijn? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Maar liefst 75 wandelingen met praktische informatie, heldere routebeschrijvingen en een overzichtelijke wandelkaart worden voorgesteld in dit boek. Deze wandelingen gaan doorheen kleine dorpjes, oude bossen en onbekende gebieden. Pak je rugzak en weg zijn we!

Bekijk dit boek – Groot wandelboek Ardennen

Trotter Thailand (€24,99)

De Trotter reisgidsen zijn echte must haves! Deze reisgids van Thailand bevat bijvoorbeeld talloze praktische tips over deze populaire bestemming. Ontdek welke klassieke, maar ook verborgen trekpleisters je moet bezoeken in Thailand. Prachtige foto’s, overzichtskaartenen reisprogramma’s zorgen voor een topervaring.

Bekijk dit boek – Trotter Thailand

Wereldplekken (€29,99)

National Geographic staat bekend om de adembenemde documentaires, maar ook hun reisboeken zijn prachtig. Dit boek ‘Wereldplekken’ toont de 50 meest ongerepte, ruige en afgelegen plaatsen op aarde. Oogverblindende natuurfoto’s en praktische informatie maken dit tot een indrukwekkende gids. Van het Nahanni National Park in Canada tot de Skeleton Coast in Namibië: dit boek laat niemand ongeïnspireerd!

Bekijk dit boek – Wereldplekken

Destinations of a Lifetime (€29,99)

Dit prachtige fotoboek is opnieuw van National Geographic. Het bevat grote foto’s van populaire bestemmingen over de hele wereld, maar ook praktische informatie die je kan helpen bij het boeken van je volgende reis. Dit boek is het ideale geschenk voor de wereldreiziger dankzij zijn levendige en kleurrijke foto’s van scenische eilanden tot het regenwoud en oude kasseistenen straatjes.

Bekijk dit boek – Destinations of a Lifetime

Het Grote SAS Survival Handboek (€35)

Het Grote SAS Survival Handboek

Voor de echte avonturiers onder ons is er dit grote SAS Survival Handboek van John ‘Lofty’ Wiseman. Aan de hand van trainingstechnieken van SAS leer je overleven in de meest barre omstandigheden. Dit reisboek staat boordevol technieken op het gebied van survival, geïllustreerd met duidelijke afbeeldingen in kleur.

Bekijk dit boek – Het Grote SAS Survival Handboek

One year on a bike (€35,99)

De titel zegt voldoende: 1 man, 1 fiets, 1 lange rit vol avontuur, plezier en pijn! Volg Martijn Doolaard zijn fietsverhaal van Amsterdam tot Singapore! Hij deelt met zijn lezers allerlei praktische informatie en inspirerende verhalen over zijn uitdagende reis.

Bekijk dit boek – One year on a bike

Safarigids Afrika, als u weten wil welk dier voor uw lens verschijnt! (€39,95)

Altijd al gedroomd van een safari in Afrika? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Het bevat niet alleen inspirerende foto’s van alle meestvoorkomende zoogdieren, vogels en reptielen in Afrika (mét kaarten van hun leefgebied en informatie over het dier), maar ook kaarten met het wegennetwerk en een beschrijving van de belangrijkste nationale parken! Je vindt er ook belangrijke safaribegrippen, informatie over de voorbereiding, accommodatie en dergelijke meer! De perfecte gids dus voor zowel de beginner als de ervaren safarireiziger.

Bekijk dit boek – Safarigids Afrika

Ken je zelf nog een inspirerende of leuke reisboeken om dit lijstje aan te vullen? Staat een van deze boeken ook op je verlanglijstje? Laat het ons dan zeker weten in de reacties!

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS