Luchthaven van Antwerpen

Hoe geraak ik naar de luchthaven van Antwerpen? 

In dit artikel wordt een overzicht gegeven van de verschillende mogelijkheden om zich naar de een kleinere regionale luchthaven te begeven: Internationale Luchthaven Antwerpen, ook bekend onder zijn oude naam Luchthaven Deurne, waar de luchthaven gelegen is. De luchthaven van Antwerpen is Belgiës vijfde grootste luchthaven en in 2014 werden er meer dan 120 000 passagiers getransporteerd.

Handig om te weten!

De luchthaven van Antwerpen is een kleine regionale luchthaven. Door het beperkte aantal passagiers per dag is het mogelijk om tot 20 minuten voor vertrek nog in te checken! Je kan dus in een mum van tijd van de inkomhal in het vliegtuig zitten.

Met de trein

De luchthaven van Antwerpen is met de trein héél goedkoop bereikbaar, geen diabolo toeslag, enkel een treinticket en goedkoop busticket heb je nodig. Om op de luchthaven te geraken moet je sporen naar het station van Antwerpen-Berchem met de NMBS. Wanneer je komt van steden te zuiden van Antwerpen: Brugge,Brussel,Gent,Hasselt of Kortrijk dan neem je best de trein richting Antwerpen-Centraal die stopt in Antwerpen-Berchem. Kom je vanaf plaatsen ten noorden van Antwerpen, dan spoor je eerst naar Antwerpen-Centraal en daarna naar Antwerpen-Berchem. Vanuit Nederland kan je de Thalys pakken naar Antwerpen-Centraal.

Van het station van Antwerpen-Berchem rijden er bussen van De Lijn: 51,52 en 53 brengt je in enkele minuten naar de luchthaven van Antwerpen. Afstappen doe je aan de halte Luchthaven aan het luchthavengebouw. Indien de bussen staken is het 20 tot 25 minuten te voet van Antwerpen-Berchem naar de luchthaven van Antwerpen.

Met de auto

Je begeven naar de luchthaven van Antwerpen kan ook heel gemakkelijk met de auto. Rij daarvoor richting Antwerpen met de auto via de autosnelwegen A12, E17, E19, E34 of E313. Deze wegen monden allen uit op de ring rond Antwerpen. Vanaf de ring zal je dan bordjes richting de luchthaven zien, je rijdt van de autosnelweg aan afrit 3 Borghout. Vanaf daar volg je de bordjes luchthaven die je via lokale wegen leiden naar de luchthaven van Antwerpen.

Let hierbij wel op voor drukte op de ring rond Antwerpen tijdens de spitsuren. Vertraagd verkeer kan de tijdsplanning namelijk in de war gooien. Maak daarom gebruik van routeplanners om je reisweg goed uit te stippelen en bouw een zeker tijdsmarge in. Voorbeelden van routeplanners zijn ViaMichelin , Mappy of gewoon via Google Maps. Een handige eigenschap van de website Via Michelin is dat de totale kostprijs van de rit ook wordt aangegeven, inclusief de te betalen tol en brandstof. Alternatief kan je ook een gps gebruiken om via lokale wegen, files in de buurt van Antwerpen te vermijden.

Eens in de luchthaven kan je kiezen tussen 3 parkings. Nog tot vorig jaar kon je gratis parkeren aan de luchthaven. Met de vernieuwing van de luchthaven zijn de parkings betalend geworden. Je hebt een kleine Front Parking, een grote Economy Parking en grote Premium Parking. De Economy Parking is ten allen tijde de goedkoopste parking. Voor enkele uren te parkeren betaal je €4 per 5 uur. Je betaalt op deze parking maximaal €8 per dag. Als je 24 dagen of korter parkeert zal je maximaal €72 betalen. De economy parking bevindt zich net na het luchthavengebouw. Vlak voor de luchthaven is er een Kiss & Ride zone waar je snel iemand gratis kan afzetten. Het is mogelijk een abonnement aan te vragen om te kunnen parkeren aan de luchthaven.

Bestemmingen

Omdat veel reizigers onder ons niet weten waar je naartoe kan vliegen vanaf Antwerpen lijst ik ze snel even op!

 • Met TUIfly:
  Barcelona, Berlijn, Rome, Alicante, Malaga,
  Zomerseizoen: Mallorca, Ibiza, Nador, Split
 • Met VLM airlines*:
  Genève, Hamburg, Southampton, Birmingham
 • Met CityJet:
  London City*
 • Met Take Air* (Premium):
  Zurich
 • Met Extrajet* (Premium):
  Leeds-Bradford

*VLM airlines is de afkorting voor Vlaamse Luchttransport Maatschappij.
Cityjet is een partner van Air France.
London City is de meest centraal gelegen luchthaven van London.
Take Air is een nieuwe all you can fly maatschappij met abonnement.
Extrajet is een nieuwe maatschappij die in 2016 start.

 

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS