Luierende Koala’s op Magnetic Island

Na de parelwitte stranden van de Whitsundays was het tijd om koala’s te gaan spotten. Online had ik ergens wind gekregen van een hostel waar je kon ontbijten met koala’s. Ideaal dus om mijn ontmoeting met deze pluizige vriendjes te verzekeren! Het enige probleem? Dit hostel ligt op een eiland langs de kust van Queensland, namelijk Magnetic Island. Na wat verder neuzen op het wereldwijde web werd mijn nieuwsgierigheid naar dit eiland alleen maar groter dus besloot ik de knoop door te hakken en te boeken! Mijn ervaring in het hostel kan je hier uitgebreid lezen. Hieronder volgen mijn avonturen op het eiland zelf!

 

Noodies on the beach in Horseshoe bay

Magnetic Island kan je heel gemakkelijk bereiken vanuit Townsville. De Sealink ferry brengt je in een 20-tal minuten naar het eiland voor zo’n 32 AUD heen en terug per persoon. Meer info hierover vind je onderaan in dit artikel.

Aangekomen op Magnetic Island namen we de bus naar onze hostel voor de komende nacht. Onze kamer was nog niet beschikbaar dus besloten we het eiland alvast te verkennen. De bagage konden we gelukkig wel achterlaten bij de receptie. Horseshoe Bay ligt slechts op een vijftal minuten wandelen van het hostel dus besloten we daar op zoek te gaan naar eten.

Strand van Horseshoe Bay op Magnetic Island

Horseshoe Bay is een semi-rustige baai waar je in de vooravond, volgens horen zeggen, prachtige zonsondergangen kan aanschouwen. Overdag vond ik het ook best mooi ogen. De verschillende bootjes op het water en de palmbomen op het strand doen je meteen wegdromen.

Boten voor de kust van Horseshoe Bay

Langs Horseshoe Bay is er een gezellige esplanade waarlangs verschillende kleinschalige restaurants te vinden zijn. Met uitzicht op de baai wordt het eten des te lekkerder! Aangezien het al vrij laat op de middag was, waren vele restaurantjes gesloten. Via Tripadvisor kwam ik alsnog terecht bij Noodies on the Beach, een kleurrijk Mexicaans restaurant.

Eten bij Noodies on the Beach

Als voorgerecht besloten we voor een tacobord met kip en een assortiment van sauzen te gaan (guacamole, room en een pittige tomatensaus). Om de vingers van af te likken! De maaltijd was enorm vullend en dan moest het hoofdgerecht er nog aankomen…

Ik koos voor een gerecht met scampi’s omwikkeld met gefrituurde aardappelsliertjes. Geen idee hoe ik het beter kan omschrijven, but you get the point! Een origineel gerecht dus wel eens leuk om te eten, maar niet noodzakelijk een aanrader. Mijn vriendin koos voor een chile con carne. Een extreem grote portie die ze, zeker na het voorgerecht, alles behalve op kreeg. Lekker was het wel en bovendien op een manier geserveerd die we niet gewoon zijn.

 

Butterfly walk

Paal vlinder wandeling Magnetic IslandNa het eten besloten we nog een wandeling te doen. Via het top-5-bord in de hostel ontdekte ik Butterfly forest vlakbij Horseshoe Bay. De wandeling doorheen dit bos staat enorm slecht aangeduid, maar de meeste locals kunnen je wel de weg wijzen.

Onderweg naar de wandeling kom je deze pilaar tegen. Een teken dat je goed op weg bent!

Op sommige momenten tijdens het jaar heb je meer kans om de vlinders in grote aantallen te spotten. Er was me verteld dat ik tijdens mijn bezoek de meeste kans zou hebben aangezien het paarseizoen is. Of dit klopt, weet ik niet, maar ik kan je alvast vertellen dat we omringd waren door heel wat rondfladderende vriendjes! Je wordt er meteen vrolijk van!

Vlinders op Magnetic Island

Onderweg spotten we ook deze kameraad

Hagedis op Magnetic Island

Via de Butterfly walk kom je terecht op het einde van Horseshoe Bay. De wandeling duurt dus echt niet lang. Afhankelijk van hoe lang je blijft genieten van de vlinders, ben je er op een twintigtal minuten doorheen. Een echte wandeling zou ik het dus ook niet noemen.

 

Rustige Radical Bay

Omdat we nog wat tijd over hadden vooraleer het donker werd, besloten we nog wat verder te wandelen.

Strand van Horseshoe Bay op Magnetic Island

Ditmaal waren de wandelingen wel duidelijk aangegeven. We kozen ervoor om de trip naar Radical Bay te maken. Onderweg kan je gerust ook afslaan naar Balding Bay of verder doorlopen naar Florence Bay. Al deze wandelingen kan je hier terugvinden.

Strand van Radical Bay

Aangekomen op Radical Bay was de zon intussen al aan het ondergaan dus besloten we daar even te bekomen van de wandeling en te genieten van het mooie verlaten strand en de rustige zee vooraleer we terugkeerden naar Horseshoe Bay om het laatste van de zonsondergang mee te pikken.

Radical Bay op Magnetic Island

 

Zonsondergang in Horseshoe Bay

Ik heb het misschien al gezegd, maar de zonsondergangen in Australië zijn werkelijk fenomenaal! De kleuren zijn echt intens. Ik zou er uren naar kunnen blijven kijken, dus geniet even mee van de zonsondergang in Horseshoe Bay.

Zonsondergang op Horseshoe Bay

De bootjes op het water zorgen voor een mooi tafereel. Om stil van te worden.

Zonsondergang met zeilboten

Helaas zijn we niet de enige die van dit plekje willen genieten. De zandvliegen waren ook van de partij en deden er alles aan om de pret te bederven. Gevolg: Tientallen beten op onze armen en benen aangezien we niet wilden wijken.

Zonsondergang op Magnetic Island

‘s Avonds verbleven we in het Bungalow Bay hostel. Een uitgebreid verslag van ons verblijf en het koala-ontbijt kan je hier lezen.

 

Forts Walk, ofwel koala’s spotten

De dag nadien ontbeten we uitgebreid in onze hostel samen met een hoop nieuwe vriendjes uit hun dierenpark. Daarna besloten we de Forts Walk te doen. Een wandeling van 4 kilometer heen en terug. Dé route waarlangs je de meeste koala’s op het eiland zou moeten kunnen spotten. Deze wandeling brengt je eigenlijk langs verschillende forten uit de Tweede Wereldoorlog, maar de koala’s kozen dit gebied ook uit als hun thuisbasis. Aan het begin van de wandeling is er een parkeerplaats voor auto’s en ook de bus stopt er, maar je kan er gerust ook te voet naar wandelen.

Forts Walk op Magnetic Island

Het is even zoeken vooraleer we de eerste koala spotten. Gelukkig kom je af en toe medewandelaars tegen die je vertellen waar zij er zagen. Aangezien de koala’s bijna de hele dag door slapen, is de kans zeer groot dat ze er nog steeds zullen zitten. Sommige mensen vormen zelfs pijlen op de grond met takken en stenen om koala’s aan te duiden. Hou je ogen dus goed open!

Koala op Magnetic Island

Tijdens de wandeling spotten we zo’n drie koala’s, een mooi gemiddelde van de verhalen die we hoorden van de mensen in het hostel. Twee meisjes hadden zelfs het geluk een moederkoala met haar baby te zien.

Slapende koala op Magnetic Island

Tijdens de terugreis zagen we dezelfde koala’s opnieuw. Nog op exact dezelfde plaats als we ze hadden achtergelaten.

Koala wandeling Magnetic Island

Op de twee uiterste punten van de wandeling staan twee forten uit de Tweede Wereldoorlog.

Uitzicht Forts Walk op Magnetic Island

Klim zeker eens naar boven want vanop de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

Uitzicht op Radical Bay

 

Ontmoeting met de Rock Wallabies

Als laatste stop op Magnetic Island wilde ik nog een bezoek brengen aan de rock wallabies. Na de fortwandeling zou ik normaal de bus nemen naar Arcadia waar deze kleine diertjes wonen, maar de bus zou nog een uur op zich laten wachten. Ik besloot dan maar te liften.

Al vrij snel (zo’n 10 minuten wachten) werden we opgepikt door een lieftallige dame die een paardenrange op het eiland uitbaat waar toeristen terecht kunnen voor strandwandelingen met de paarden. Ze vertelde ons dat we bij de kiosk in Arcadia nootjes moesten gaan halen om aan de rock wallabies te geven. Vele toeristen geven hen namelijk gewoon eten, maar dit is niet goed voor ze. Zo gezegd, zo gedaan. De nootjes kosten slechts enkele Australische dollars voor een grote zak.

Pad met rockwallabies

Het beste moment om de diertjes te zien is bij zonsondergang aan de pier bij Arcadia. We waren er nog iets te vroeg dus besloten eerst even te wandelen langs de pier. We ontdekten enkele wallabies tussen de rotsen, maar die bleven voorlopig veilig op afstand.

Eten geven aan rockwallabies

Toen de zon zich wat begon te settelen, haalden we onze nootjes boven en al vrij snel doken de eerste wallabies op. Eerst nogal schuchter, maar als je je klein genoeg maakt en de dieren naar jou laat komen, hoppen ze je al snel tegemoet. Sommige zijn al iets stoutmoediger dan de andere en eten de nootjes gewoon uit je hand.

Eten geven aan rotskangeroe

Er was er zelfs eentje die er niet genoeg van kon krijgen en mijn hand zelfs vastnam. Alsof ik anders zou weglopen met zijn dierbare eten.

Rockwallaby op Magnetic Island

Ze bleven bij ons tot we uiteindelijk zelf moesten vertrekken omdat we anders onze ferry naar het vasteland zouden missen. Een onvergetelijke ervaring was het wel!

 

On the road

Terug voet aan wal in Townsville reden we met de auto naar onze volgende bestemming, namelijk Mission Beach, maar dat is voor het volgende artikel!

Foto in autospiegel

 

Praktisch: Hoe geraak ik op Magnetic Island?

Het eiland is zodanig klein dat je er enkel met de ferry vanuit Townsville naartoe kan gaan. Er zijn geen andere transportmogelijkheden voorzien. Je hebt wel de keuze tussen een autoferry (Fantasea Cruising) of een voetgangersferry (Sealink).

Ik koos voor de voetgangersferry omdat deze veel goedkoper was (32 AUD per persoon versus 193 AUD per auto – beide tarieven zijn heen en terug) en ik niet van plan was me met de auto te verplaatsen op Magnetic Island.

Sealink Ferry Townsville Magnetic Island

Tickets voor de ferry kan je zowel online als ter plaatste kopen. De reistijd tussen Townsville en Magnetic Island bedraagt 20 tot 25 minuten. Het tijdsschema van de voetgangersferry kan je hier vinden. Mijn ervaring met Sealink was positief! We waren zelf iets te laat voor het opstappen, maar de crew zag ons aanlopen en wachtte geduldig tot we aan boord waren.

 

Logement Townsville

De avond voor naar Magnetic Island te vertrekken sliepen we in het Hotel Grand Chancellor Townsville. Dit is een vrij groot hotel, dat uittorent boven de rest van de gebouwen in de buurt. De kamer zijn net en zakelijk ingericht.

 

Logement Magnetic Island

Tijdens ons bezoek aan Magnetic Island verbleven we in het Bungalow Bay Koala Village. Dit logement is eigenlijk een hostel waarbij je in basis hutjes slaapt met een eenvoudig bed. De reden waarom je dit hostel moet bezoeken is om deel te nemen aan het ontbijt. Hierbij wordt je in contact gebracht met krokodillen, slangen, hagedissen, papegaaien en een koala met schattige flaporen.

 

Verder lezen?

Wil je weten wat er allemaal te doen is in Mission Beach? Lees dan hier verder!

 

Leave a Reply

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS