Op citytrip in Barcelona in september: Dubbele portie Gaudi!

Barcelona is een bruisende citytripbestemming, geschikt voor jong en oud! In dit artikel lees je over mijn ervaring in deze stad, meer bepaald Casa Milla, de Ramblas, Font Mágica en Park Guell.

Afgelopen zomer bezocht ik Barcelona met mijn vriendin! Aangezien we nog even wilden nagenieten van de zomerzon, planden we een last minute vakantie naar La Palma, een van de Canarische eilanden. Vliegtickets vanuit Barcelona waren echter goedkoper én ik had deze stad nog niet bezocht, dus besloten we om een korte citytrip aan onze vakantie te koppelen.

Onze citytrip zou kort zijn omdat onze hoofdbestemming eigenlijk La Palma was, maar net voldoende om alle highlights te zien! Zondag in de late namiddag kwamen we aan en woensdagochtend zouden we alweer vertrekken. 2,5 dagen hadden we dus om de stad te verkennen.

 

Transfer vanaf luchthaven Barcelona

Vanaf de luchthaven is het vrij eenvoudig om het centrum van Barcelona te bereiken. Je neemt namelijk de Renfe-trein die je helemaal links vindt bij het buitenkomen van de luchthaven. Volg de bordjes over een brug en je komt er op uit. Meer praktische informatie vind je onderaan dit verslag.

Wandeling doorheen Barcelona

‘s Avonds wilden we de Font Mágica oftewel de magische fontein in al zijn glorie bewonderen. Dat gaf ons dus nog net voldoende tijd om een korte wandeling doorheen het centrum te maken. Casa Mila, één van de topbezienswaardigheden van Barcelona lag op slechts 15 minuten wandelen van het hotel. Dit huis is ontwerpen door Gaudi en is een van zijn bekendste werken. Zeker de moeite waard om er eens langs te passeren! De echte liefhebbers kunnen uiteraard ook een kijkje in het gebouw en bijhorende museum nemen, maar wij besloten dit niet te doen wegens tijdsgebrek.

Wanneer je verder wandelt doorheen de Passeig de Graçia, kom je tal van pittoreske gebouwen en lantarenpalen tegen die haast een kunstwerk op zichzelf zijn. Geef je ogen dus zeker de kost!

Aan het einde van deze straat, kom je aan Plaça de Catalunya. Een indrukwekkend plein waarlangs verschillende grote winkelcentrums gebouwd zijn. Dit plein duidt meteen ook de start aan van de wereldbekende Ramblas. Een promenade vol gezellige shops en straatartiesten, of zo was me verteld! Ik had dan ook hoge verwachtingen.

Deze verwachtingen werden helaas niet ingelost. Misschien lag het aan het moment van de dag of aan het feit dat we er waren op het einde van het seizoen, maar de straatartiesten waren nergens te bespeuren. Wel waren er enkele kraampjes waar we gezellig in konden snuisteren.

Zonder stoppen ben je op ongeveer 15 minuten door de Ramblas heen gewandeld en kom je aan bij Mirador de Colón, misschien beter bekend als het Colombusmonument. Hier kom je dus ook meteen bij de oude haven van Barcelona met het gigantische winkelcentrum Maremagnum.

Op dat moment begon het stilaan te schemeren, maar dat leverde prachtige beelden op van de oude haven van Barcelona! Het is dus zeker en vast de moeite om hier ‘s avonds ook eens naar toe te komen.

We wandelden over de houten brug naar Maremagnum, een winkelcentrum omhuld door water. Dit immense complex is het hele jaar open van 10 – 22 uur! Je vindt er tal van leuke shops en restaurants, maar het is ook heerlijk om buiten op de bankjes te genieten van de zon. Je hebt er een prachtig zicht op de stad!

We besloten daar vlug een hap te eten vooraleer we naar het klank- en lichtspektakel van de magische fontein zouden gaan kijken. We hadden zin in Aziatisch dus kozen we voor UDON waar we twee lekkere wokgerechten bestelden.

Als onze buikjes vol zaten, vertrokken we naar het dichtstbijzijnde metrostation om richting de fontein te gaan. Het was echter grappig om te zien dat de straten intussen vol zaten met louche straatverkopers die meteen opkrassen bij het zien van de politie. Dekentje oprollen en wegwezen! Zodra de politie weg is, is het om het eerst terug je dekentje leggen om aan de toeristen te verkopen.

Klank- en lichtspektakel bij Font Mágica

Deze fontein is werkelijk een bezoekje waard! Onderaan de trappen van het kasteel van Montjuic kan je iedere zomeravond genieten van een prachtig klank- en lichtspel. Je bereikt deze fontein het gemakkelijkst via de dichtstbijzijnde metrohalte, Plaça Espanya.

Je kan op drie momenten kijken naar deze show, namelijk om 21u30, 22 uur en 22u30. Doorheen het jaar zijn de showtijden schaarser. Verwacht je wel aan immense massa’s die naar dit schouwspel komen kijken. Gelukkig heb je ook vanop afstand een prachtig zich op de Font Mágica.

Stipt om 21u30 begint de muziek te spelen en de show kan beginnen! Op het ritme van de muziek verandert de fontein van kleur en vorm. Blijf gerust ook kijken naar de volgende show want hierbij wordt andere muziek gespeeld!

Hierna kropen we moe, maar voldaan ons bedje in. Onze batterij weer opladen voor de volgende dag!

Bezoek aan Park Guell

Maandag, onze eerste volle dag in Barcelona. Tijd voor een bezoek aan Park Guell, misschien wel het bekendste werk van Gaudi. Bij de voorbereiding van onze trip had mijn vriendin gezien dat het park slechts een beperkt aantal bezoekers binnenlaat per uur. Wil je dus zeker zijn van je plaats, bestel dan ook je tickets op voorhand online. Dit deden wij ook. Hiervoor betaalden we €7 per persoon + €1,96 boekingskosten. Meer info over het park vind je op deze site.

Dit park ligt buiten het centrum van Barcelona, maar is vrij eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Stap uit aan de metrohalte Vallcarca of Lesseps en volg de mensenmassa. Kort bij het uitstappen van het metrostation zagen we nog dit kleurrijk straatje (zie foto hierboven).

Een immens deel van het park is gratis toegankelijk en is op zich ook al gezellig om in rond te wandelen. Het gedeelte met de werken van Gaudi zoals de mozaïekbanken is echter afgeschermd van het grote publiek en is enkel mits betaling te betreden.

Dit betalende gedeelte is echter niet zo groot waardoor je er vrij snel door bent gewandeld. Wij deden er ongeveer een halfuur over om dit deel te zien. Op zich is het wel eens leuk om te zien en je hebt mooie uitzichten op de stad.

De kleurrijke mozaïeken en de indrukwekkende zuilengalerijen zijn zeker de moeite waard.

barcelona

Helemaal onderaan het park vind je uiteindelijk twee huisjes (zie foto boven) die doen denken aan het peperkoekenhuisje van Hans en Grietje. Ook de salamander (zie foto hieronder) is een ware publiekstrekker in het park.

Logement

De eerste nacht verbleven we in hotel Zenit (zie foto hieronder). Dit hotel is centraal gelegen vlakbij Casa Milà en de Ramblas. De kamers zijn redelijk klein, maar alles is verzorgd. Alle nodige faciliteiten zijn aanwezig én je kunt er gratis gebruik maken van de wifi. Wil je meer weten over dit hotel? Lees dan zeker hier mijn uitgebreide review.

De tweede nacht verbleven we in hotel TWO (zie foto hieronder), een heterovriendelijk hotel in het centrum van Barcelona. Dit 4****-hotel ligt op slechts 10 minuten wandelen van Plaça d’Espagne en de bijhorende Font Magica. Het is een knus hotel met dakterras en poolbar! Voor mijn uitgebreide verslag van dit hotel kan je hier terecht.

Praktische informatie

  • Indien je in Barcelona gebruik zal maken van het openbaar vervoer is het interessant om een T10-kaartje (10-beurtenkaart) te bestellen voor slechts €9,95. Normaal gezien gebruikt Barcelona een zonesysteem om de geldigheid van deze kaarten te bepalen. Ook al bevindt de luchthaven zich niet in zone 1 (= het stadscentrum), kan je deze kaart hiervoor zonder extra kosten gebruiken. Meer informatie over deze transferdienst en timetables kan je hier vinden.
  • Meer informatie over Park Guell zoals openingstijden, routebeschrijvingen, etc. vind je hier.
  • Meer informatie over Casa Milà vind je hier.

 

Leave a Reply

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS