Parelwitte stranden en raften in de Whitsundays

De Whitsundays is een paradijs op aarde! Deze idyllische groep eilanden staat wellicht op het verlanglijstje van iedere toerist in Australië. Dat kan ook haast niet anders! De eilanden hebben alles te bieden waar je als vakantieganger naar op zoek bent. Parelwitte stranden, helderblauw water, prachtige koralen, regenwoud en unieke dieren! Ook ik was dus benieuwd naar dit paradijs. Om de eilanden de bezoeken besloten we een tour te boeken genaamd Ocean Rafting, uitleg over onze keuze vind je onderaan in het artikel.

 

Vertrekken naar de Whitsundays

We logeerden in Airlie Beach, een bekende kustplaats waaruit veel tours vertrekken naar de Whitsundays. Ons hotel, het Coral Sea Resort lag vlakbij de vertrekplaats van Ocean Rafting dus had ik met de touroperator afgesproken te voet te gaan. Toch slaagde ik er in om kort te verdwalen. Een passerende buschauffeur zag mij en mijn vriendin wandelen en stopte om ons mee te nemen naar onze bestemming. Supervriendelijk! Daar aangekomen checkte ik in en kreeg ik mijn snorkelmateriaal in handen.

Daarna was het wachten geblazen, en wachten, en wachten… Een groep medereizigers was namelijk te laat waardoor de hele groep vertraging opliep. Jammer maar helaas. Uiteindelijk vertrokken we meer dan een halfuur te laat. Toch wel een beetje een valse start van de dag.

2 Boot b

Het leuke aan Ocean Rafting is de boot. Zoals de naam het zegt ga je ‘raften’. De ‘kapitein’ van onze kleine raftingsboot vaarde snel en wrong zich in bochten waardoor de rit superleuk was. Samen met een andere boot creëerden hij golven om over te ‘springen’. Geweldig!

2 Boot a

Vanaf het begin kan je genieten van de prachtige eilanden om je heen. Het water is werkelijk helderblauw waardoor je meteen kan wegdromen. 

 

Snorkelen

Aangekomen op de eerste stop kregen we een korte snorkelintroductie waarna we het water mochten induiken. Er waren geen golven te bespeuren omdat we in een baai lagen. Het water was hierdoor erg rustig. Ideaal om te snorkelen.

6 Snorkel

Voor mij was het de eerste keer dat ik ging snorkelen waardoor het ietwat spannend was, maar ik genoot van iedere seconde (na het eerste even wennen). De zichtbaarheid was uitstekend en rondom me zwommen verschillende kleine vissen. Sommige mensen van mijn gezelschap zagen zelfs schildpadden. Ik helaas niet.

6 Snorkel d

In vergelijking met mijn snorkelervaring in Cairns later op deze reis was deze snorkelplek minder spectaculair. De vissen waren klein en het koraal minder imposant. Toch heb ik er van kunnen genieten. Zeker omdat het mijn eerste keer snorkelen was waardoor ik in een rustige oceaan kon werken aan mijn snorkelskills.

6 Snorkel c

Een goede tip om zelf te snorkelen in de Whitsundays is een zeker een plekje nabij Hook Island. Deze locatie biedt namelijk een van de betere snorkelervaringen in deze regio.

6 Snorkel b

 

Whitsunday Islands National Parc

De volgende stop was het Whitsunday Island National Parc op Whitsunday Island. Een natuurgebied met indrukwekkende uitzichten op het eilandengebied. De gids vertelde ons onderweg over de natuurverschijnselen die zich voordien op en rond het eiland.

3 National Parc b

Zeker Hill Inlet Lookout is een aanrader wat betreft uitkijkpunten. Je hebt er uitzicht op de parelwitte stranden, groene omgeving en turquoise water. De perfecte plek om een reisfoto te maken! Let goed op want af en toe kan je een zeeschildpad spotten!

Normaal zien de stranden er nog witter uit. Maar de dag ervoor had het namelijk hele dag door pijpenstelen geregend. Hierdoor hebben sommige delen eerder een beige kleur.

3 National Parc

 

Whitehaven Beach

Terug op de boot vaarden we verder rond hetzelfde eiland (Whitsunday Island) naar Whitehaven Beach. In 2016 verkozen tot het mooiste strand van Australië door de bezoekers van Tripadvisor. Als je het mij vraagt zeker terecht!

4 Whitehaven Beach

Het zand is poederfijn, het water helderblauw. Hier verorberden we onze lunch. Aan boord van de boot werd een buffet opgesteld met allerlei lekkere slaatjes die we op het strand konden opeten. Let wel op met de meeuwen die azen op je maaltijd en werkelijk alles van je bord zouden pikken!

4 Whitehaven Beach b

Lijk je dit strand toevallig te herkennen? Dat zou wel eens goed kunnen aangezien er hier nog scenes voor de film Pirates of the Carribean zijn opgenomen!

4 Whitehaven Beach d

Na deze ontspannende namiddag keerden we terug naar Airlie Beach. Ik heb zeker genoten van deze ervaring. De Whitsundays zijn een must see in Australië en Ocean Rafting loste de verwachtingen in! Ondanks de zwakke start van de dag (vanwege de lange wachttijd) was de rest van de dag top! De begeleiders waren zeer sympathiek, creëerden een leuke sfeer en straalden enthousiasme uit. Aangezien je met een groep bent, moet je uiteraard wel rekening houden met hun tijdsschema. Ik had gerust wat langer willen blijven, maar dit kan natuurlijk niet. Toch al bij al een aanrader!

 

On the road

Die avond reed ik verder naar Townsville waar ik overnachte in het Hotel Grand Chancellor Townsville om van daaruit de dag nadien naar Magnetic Island te varen. Opnieuw was ik getuige van een prachtige zonsondergang. Ik kan er werkelijk niet genoeg van krijgen.

5 Zon

 

Praktisch

De eilanden kan je op verschillende manieren bezoeken. Er bestaan verschillende touroperators die meestal vertrekken in Airlie Beach en je aan de hand van ééndagsexcursies of meerdaagse zeilexpedities meenemen naar de Whitsundays.

Daarnaast kan je ook met een boottaxi afgezet worden op een van de eilanden en zelfs overnachten op een aantal eilanden. Sommige hotels zijn een toonbeeld van luxe dus verwacht je dan ook aan immens hoge prijzen!

Ocean Rafting

 

Welke tour kiezen?

Aangezien mijn tijd in Australië beperkt was, ging ik op zoek naar een tour van één dag. Daarnaast ben ik nog nooit echt lang op zee geweest dus maakte ik me wat zorgen over het zeilen en de mogelijks bijhorende zeeziekte. Niemand wil een hele dag misselijk zijn in paradijs, toch? Slapen op de eilanden was ook een optie, maar bleek veel te duur te zijn.

Via verschillende reviewsites kwam ik terecht bij Ocean Rafting. Met deze organisatie ga je op één dag zowel snorkelen in het Great Barrier Reef (de Whitsundays liggen namelijk ook aan dit rif) en bezoek je een aantal eilanden. Je kan bovendien kiezen tussen twee pakketten (meer strandtijd of meer snorkeltijd) om zo je ervaring naar je eigen wensen aan te passen. Aangezien ik op het einde van mijn roadtrip nog zou gaan snorkelen in het Great Barrier Reef besloot ik voor de optie met meer strandtijd te gaan.

Voor de excursie genaamd ‘Southern Lights’ van Ocean Rafting betaalden we €100 per persoon en nog €7 extra voor het buffet, maar voor de rest was alles inbegrepen zoals shuttle naar het hotel of snorkelmateriaal. Het vertrek was in de haven van Airlie Beach. Deze tour kan je hier boeken.

 

Logement

We verbleven in het Coral Sea Resort. Dit hotel was een uitstekend gelegen op een uitkijkpunt aan de haven zodat je elke dag een fantastische zonsopgang en -ondergang kan aanschouwen. Ontbijten op het terras wordt op deze manier genieten. Vanaf hier sta je dus op minder dan 5 minuten in de haven om de Whitsundays te bezoeken.

 

Verder lezen?

Koala’s zijn naast kangoeroe’s wellicht de bekendste bewoners van Australië! Uiteraard moest ik op zoektocht gaan naar deze pluizige diertjes. Of ik ze vond? Dat lees je in het volgende verslag.

 

Leave a Reply

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS