Het beste gsm-abonnement voor in België én het buitenland (EU)!

Gepeperde rekeningen

Je kent het wel. Je bent op reis in het buitenland en je wil genieten van je vakantie. Sommige onder ons laten hierbij hun gsm hoofdzakelijk achterwege maar willen na één week het thuisfront bellen. Anderen sturen graag nog wat sms’jes of checken regelmatig hun social media en favoriete websites.

Kortom, ook op reis blijven we onze gsm gebruiken, al dan niet in beperkte mate. Echter weten we allemaal dat internationaal roamen jammer genoeg véél geld kost. Het laatste wat je wilt als je terugkomt van reis zijn onverwachte hoge kosten. Hiervoor bestaan reeds ‘reisformules’ maar deze zijn vaak ontoereikend of nog steeds prijzig.

Vandaag 29 april komt hier substantieel verandering in!

Het kleine broertje van Proximus, genaamd Scarlet maakt komaf met het probleem van elke reiziger! Scarlet is de low-cost dochteronderneming van Proximus en maakt gebruik van het Proximusnetwerk.

 

Gratis internationaal roamen

Vanaf vandaag kan je met telecomprovider Scarlet gratis internationaal roamen binnen de Europese Unië! Hierbij zijn ze de enigste in de Benelux waarbij dit ook voor gsm-abonnementen geldt! De limiet ligt op 45 dagen in een jaar.

Inderdaad, vanaf nu nooit meer gepeperde rekeningen bij je reizen kortbij!

Enkele citaten vanuit de persmededeling op de website van Scarlet:

Scarlet, de Belgische low-cost telecomprovider, schaft met ingang van 29 april zijn roamingkosten voor alle landen in de EU volledig af.  …   Met het wegvallen van de roamingkosten, gelden vanaf 29 april voor Scarlet-klanten in heel de Europese Unie dezelfde tarieven als in België.

Vanaf nu zullen de tarieven van Scarlet in de Europese Unië dezelfde zijn als die in België, maar hoe zit dat dan met jouw gratis bundel bij jouw abonnement?

Wanneer de klant zijn gsm in het buitenland binnen de EU gebruikt, wordt zijn/haar verbruik (in minuten, sms ‘en of data) eerst afgetrokken van de minuten, sms’en en data inbegrepen in zijn/haar abonnement, zonder enige extra kost. Als de klant zijn maandelijks volume overschrijdt, gelden de nationale tarieven (€ 0,16 per minuut, € 0,07 per SMS en € 0,05 per MB). Alsof je je gsm in België zou gebruiken.

Het is heel simpel dus. Vanaf nu is er geen onderscheid meer tussen je Scarlet-bundel en zijn voordelen in België en in het buitenland (Europese Unië).

Scarlet4

 

Het goedkoopste gsm-abonnement

Ik zie je al denken: ‘Maar wat zal dat abonnement weer kosten?’ of ‘Daarvoor ga ik niet  veranderen van telefonie-operator’

Wel, helemaal niet zoveel, integendeel zelfs …

Dit zijn zijn de abonnementsformules bij Scarlett voor geen tot weinig datagebruik:scarlet1

En de abonnementsformules bij Scarlet voor matig tot veel datagabruik, klik daarvoor op de ‘on’-knop naast ‘Boost Internet!’, je betaalt €5 extra voor één GB data.

scarlet2Dit zijn dus de abonnementsformules bij Scarlet voor gsm-gebruik in België en dus ook binnen de Europese Unië!

Veel mensen hebben voldoende met de Red formule: 150 belminuten ( = 2u30 ), 1000 sms’en en eventueel nog 1 GB data afhankelijk van gsm type en surfgedrag.

Daarom heb ik het Scarlet ‘Red’ abonnement vergeleken met de  andere operatoren in België:

scarlet3

Je ziet dus dat er weinig verschil is tussen de verschillende operatoren voor de goedkoopste formules die ze aanbieden. Enkel het aantal sms’en ligt lager bij het Red abonnement van Scarlet. Je krijgt slechts 1000 sms’en bij je bundel. Dit vormt echter geen probleem want veel mensen komen niet aan 1000 sms’en. Indien wel kan je dit eenvoudig oplossen door Whatsapp, Skype en dergelijke te installeren om berichten over data te versturen. De Red formule van Scarlet is €2 goedkoper per maand dan zijn concurrenten.

 

Conclusie

Met €13 per maand voor 150 minuten, 1000 sms’en en 1 GB data is Red van Scarlet het goedkoopste gsm abonnement in België voor weinig tot normaal gsm gebruik. Door de nieuwe invoering van gratis internationaal roamen in de EU is het ook de goedkoopste operator om in het buitenland (EU) te bellen, sms’en en surfen! Ga hier naar de website van Scarlet!

 

3 Responses
 1. Ben

  De provider die voor de meeste mensen het voordeligste is laten ze er wel uit: Mobile Vikings. Nee ze hebben (nog) geen gratis roaming, maar in het prijsverschil voor wat je daar krijgt aan data komt dit op jaarbasis (voor mij) veel goedkoper uit. Voor €15 kan je tot zo’n 4 GB data krijgen.

  1. Christoph

   Dag Ben,

   Ik heb dit bewust niet bij genomen want ik heb hier de vergelijking gemaakt van de gsm-abonnementen, niet van prepaid herlaad formules.

   Bij deze abonnementen heb ik gekeken naar minimum 2u bellen, 1000 sms’en en 1GB data (of geen data). Ik vermoed dat dit verbruiksprofiel de grootste groep binnen de bevolking. Hierbij denk ik aan 30+ generatie, mensen met kinderen, mensen zonder smartphone, mensen die bijna al hun data via Wifi laten lopen.

   Bovendien is het belangrijk dat dit vergelijking is van gsm-abonnementen voor in binnen én buitenland. Gezien Scarlet de enigste operator is met gratis roamen in het buitenland is dit gewoon de voordeligste formule voor de modale verbruiker.

   Het klopt inderdaad dat jij bij Mobile Vikings veel data krijgt, echter is dit niet de meest voordelige formule voor de meeste mensen zoals je aangeeft. Veel mensen hebben geen / weinig data nodig of gebruiken Wifi omdat dit in hun geval bijna altijd voorhanden is. Het is inderdaad zo dat Mobile Vikings bij jongeren en jong volwassenen populair is, maar je mag er niet van uit gaan dat dit voor iedereen een noodzaak is.

   Groeten
   Christoph

Leave a Reply

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS