Nog niet zeker waar je volgende reis naartoe gaat? Vrees niet! Speciaal voor dit jouw nieuwe reisjaar zetten wij de 10 beste bestemmingen van 2018 op een rijtje. In willekeurige volgorde kan je hieronder inspiratie opdoen over tien indrukwekkende reizen die je zeker moet doen het komende jaar. Het zijn stuk voor stuk topbestemmingen die je omwille van verschillende redenen moet zoeken dit jaar.

Sevilla – Spanje

Om de spits af te bijten, bieden we je Sevilla in Spanje. Deze Spaanse stad onderging de laatste tien jaar een heuse metamorfose. De hoofdstuk van Andalusië is omgetoverd tot een fietsstad met prachtige historische locaties! Niet voor niets zal het in 2018 het 31ste Europese Filmfestival hosten! Plus, als leuke bonus zullen bezoekers talloze locaties herkennen uit de bekende serie Game of Thrones! Ideaal om af te kicken, want de nieuwe afleveringen zouden pas uitkomen in 2019!

Chili

Lonely Planet is altijd een geloofwaardige bron wanneer het aankomt op beste reisbestemmingen voor het komende jaar. Ze brengen elk jaar een boekje uit waarin ze hun favorieten oplijsten. Dit jaar staat Chili op hun nummer 1! Dit langgerekte land aan de westkust van Zuid-Amerika viert in 2018 zijn 200-jarige onafhankelijkheid! Reden genoeg om deze bestemming een bezoek  te brengen. Met het Andesgebergte aan de ene kanten de Grote Oceaan aan de andere kant is het een must see. Bovendien behoort Paaseiland ook tot Chili! Waar wacht je nog op?

Malta

Malta is een eiland in de Middellandse Zee. Met zijn aangename klimaat en indrukwekkende onderwaterwereld is het een topbestemming voor het komende jaar! Ontspan op de eindeloze stranden van Malta of kuier doorheen de kleurrijke straten. Bovendien is de hoofdstad Valletta in 2018 de culturele hoofdstad van Europa.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft voor elke toerist wel wat te bieden: Van wilde dieren tot bruisende steden en indrukwekkende natuur. Elk jaar behoort het tot de favoriete bestemming van vele reizigers! 2018 staat bovendien in het teken van Nelson Mandela dankzij het ‘Nelson Mandela Centenary 2018: Be the Legacy’ thema.

Safari in Zuid-Afrika

Wenen – Oostenrijk

Wenen is een van de mooiste steden van Oostenrijk! Ideaal voor een citytrip vol bewondering dankzij de prachtige tuinen en paleizen! In 2018 wordt bovendien de Secession Art Movement gevierd met Gustav Klimt, Koloman Moser en Otto Wagner in de hoofdrol! Vele museums in Oostenrijk zullen speciale tentoonstellingen organiseren in het kader van deze celebratie.

Madagascar

Madagascar is niet alleen een leuke kinderfilm, maar ook een spectaculair eiland in de Indische Oceaan. Als vierde grootste eiland ter wereld is het de woonplaats van ongeveer 100 verschillende soorten maki’s. Deze diersoort wordt echter bedreigd door de ontbossing, klimaatveranderingen en andere bedreigingen. Daarom is 2018 het jaar om deze maki’s in het natuurlijke omgeving te gaan bewonderen!

Zuid-Korea

In februari van 2018 organiseert Zuid-Korea de Olympische Winterspelen! Boek dus vlug nog een ticket en ga supporteren voor het Belgische team! Daarnaast heeft Zuid-Korea uiteraard ook prachtige natuur en cultuur te bieden, zoals in het Seoraksan park. 

Dubai – Verenigde Arabische Emiraten

Dubai is als hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten een topbestemming voor vele toeristen. In januari 2018 opent bovendien het Etihad Museum eindelijk zijn deuren aan het publiek! Dit museum omvat de geschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten en is opnieuw een architecturaal wonderstuk!

Tallinn – Estland

Estland viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan. Dat zal zeker in de hoofdstad Tallinn uitgebreid gevoerd worden! Als UNESCO werelderfgoed is deze stad bijgevolg een bezoekje waard! De stad is een combinatie van moderne en middeleeuwse architectuur, waardoor je jouw ogen zeker de kost kan geven!

 

Moskou en St-Petersburg – Rusland

De lijst wordt afgesloten door opnieuw een sportevenement van wereldformaat! Dit keer geen Olympische Spelen, maar het WK-voetbal dat in 2018 door Rusland georganiseerd wordt. Zeker steden als Moskou en St-Petersburg zijn hierdoor een bezoekje waard. Overdag verken je de stad en ‘s avonds geniet je mee van een heerlijk potje voetbal!

 

2 Responses
    1. Sien

      Zuid-Korea is zeker de moeite!! Zuid-Afrika hebben we zelf nog niet gedaan, maar lijkt me echt een fantastische bestemming! Zoveel te zien en zo weinig tijd, hé 😉

Leave a Reply

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS