Tweedaagse citytrip naar Londen: Trafalgar Square, National History Museum en de Big Ben

Een bezoekje aan Londen staat voor menig reiziger wellicht op zijn To Do-lijstje! Deze wereldstad heeft namelijk voor iedereen wel wat te bieden! Een bezoekje aan Trafalgar Square of de dinosaurussen in het Natural History Museum behoren tot de hoogtepunten! De Eurostar had onlangs een promotie om voordelig vanuit België naar Londen te reizen, dus greep ik mijn kans om samen met mijn vriendin een tweedaagse citytrip te plannen. Het zou intussen de derde keer zijn dat ik in Londen zou zijn, maar deze stad blijft me telkens weer immens boeien! In mijn vorig verslag lees je mijn ervaringen van de eerste dag met onder andere een bezoekje aan het British Museum, Tower of London en zoveel meer. Nu vertel ik jullie over mijn tweede dag in Londen.

Tijdens ons bezoek aan Londen verbleven we in het Threadneedles hotel, ons fotoverslag lees je hier.

Royal Exchange & Bank of England

We vertrokken aan ons Threadneedles-hotel richting de dichtstbijzijnde metrohalte aan de Bank of England (foto linksboven) en de Royal Exchange (foto rechtsboven). Twee imposante gebouwen in het businessdistrict van Londen. Daar namen we meteen de metro (Bank Station) richting Trafalgar Square, waar onze route van dag twee begon.

Trafalgar Square

Trafalgar Square is één van de bekendste pleinen van Londen. Hier heb je bijvoorbeeld The National Gallery, een gratis kunstmuseum met onder andere werken van Rubens, Da Vinci, Rembrandt en zoveel meer. Kunstliefhebbers kunnen hier dus zeker een bezoekje aan brengen, maar het plein op zich is al de moeite waard!

National Gallery op Trafalgar Square

Midden op het plein vind je een zuil met het standbeeld van Admiraal Nelson, met aan zijn voeten vier bronzen leeuwen. Meerdere toeristen wagen zich een beklimming van deze kolossen om zo de perfecte foto te bemachtigen. Het duurt dan ook even vooraleer jij er eentje ongestoord kan bewonderen.

Leeuw Trafalgar Square

Via The Mall (een straat in Londen, geen winkelcentrum) kan je normaal gezien vlot vanaf Trafalgar Square naar Buckingham Palace wandelen. Tijdens ons bezoek was de London Marathon echter aan de gang waardoor deze route immens druk was. Om die reden besloten we een ommetoer te maken via Hyde Park en het National History Museum. Om tijd uit te sparen legden we deze rit met de metro af.

Hyde Park

Het is mogelijk om met de metro vlakbij het Natural History Museum uit te komen. Dit museum ligt namelijk op vijf minuten wandelen van het South Kensington Station. Wij kozen er echter voor om iets vroeger af te stappen en een deel van Hyde Park te doorkruisen. Deze groene long is namelijk de ideale plek om op een rustige, zonnige dag even in rond te kuieren.

Meer in Hyde Park

The Serpentine is een groot meer midden in het park waarop je kan varen met een waterfiets, zwemmen of roeien. Het park is zeer goed onderhouden en heeft enkele brede wandelpaden, ideaal voor buggy’s of rolstoelgebruikers!

Meer in Hyde Park Londen

National History Museum

Eens we Hyde Park hadden doorgestoken, kwamen we uit bij het Natural History Museum met een van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld! Je vindt er onder andere dinosaurussen en walvissen. Zeker de moeite dus!  Het gebouw op zich is schitterend om te aanschouwen. Helaas waren er op het moment van ons bezoek werken bezig waardoor we een alternatieve ingang moesten gebruiken.

Het museum is opnieuw gratis, met uitzondering van een aantal tijdelijke exhibities. Hierdoor is het ook mogelijk dat niet alle zalen steeds beschikbaar zijn omdat het personeel bezig is met onderhoud. Zo konden we de vorige keer niet in een groot deel van de dinosauruszaal, maar ditmaal was dit wel mogelijk.

National History Museum in Londen

In dit museum kan je afhankelijk van je interesse gerust enkele uren vertoeven! Wellicht heb je dan nog niet eens alles op het gemak kunnen bekijken, zo groot is het! Wat wij meestal doen is bij aankomst eens kijken naar het grondplan en kiezen welke zalen ons het meest interesseren.

Dinosaurussen in National History Museum in Londen

Ze hebben er sinds enkele jaren ook een levensechte Tyrannosaurus Rex (zie foto rechtsonder) die beweegt en geluid maakt! Op die manier proberen ze het wellicht interessanter te maken voor de allerjongsten.

T-rex in National History Museum in Londen

Ook heb je een indrukwekkende zaal met roltrap die je zogezegd door de aardbol richting de zalen brengt die gaan over vulkanisme, aardbevingen en zoveel meer. De stegosaurus aan het begin van deze roltrap maakt het plaatje gewoon compleet af!

Dinosaurus in National History Museum in Londen

Trouwens! Wil je iets eten in de buurt van het Natural History Museum? Bereid je dan voor op immens lange wachtrijen en plaatsgebrek. Een oplossing hiervoor is gewoon niet tijdens de middaguren gaan eten of zelf een picknick meenemen.

Buckingham Palace

Na enkele uurtjes te vertoeven in het Natural History Museum wandelden we verder naar Buckinham Palace. Het is mogelijk om een changing of the guards mee te maken, maar dit vind ik zelf niet zo spectaculair. Let op! Dit vindt ook niet elke dag plaats. Op deze site vind je meer informatie over de uren en dagen waarop je dit kan gaan aanschouwen.

Buckinham Palace in Londen

Buckingham Palace is de officiële residentie van de Britse monarch in Londen. Als de koningin aanwezig is, dan wappert de koninklijke standaard bovenaan het middelste paviljoen. Is ze er niet, dan hijsen ze de Union Jack (de gewone vlag van het Verenigd Koninkrijk) omhoog. Vlak voor het paleis heb je bovendien nog een mooi Victoria Memorial ter ere van koningin Victoria.

Victoria Memorial in Londen

We vervolgden onze route richting de laatste drie hoogtepunten van onze trip, namelijk Westminster Abbey, House of Parliament en de Big Ben. Normaal gezien kan je via een gezellige boulevard, namelijk Birdcage Walk vanaf Buckingham Palace wandelen naar deze drie monumenten. Tijdens ons bezoek was dit echter niet aangeraden want de straten werden overrompeld door lopers en supporters van de Londen Marathon.

Westminster Abbey, House of Parliament en Big Ben

De eerste kolos die op onze route lag, is Westminster Abbey. Dit is een gotische kerk waar veel kroningen, huwelijken en begrafenissen van de Britse vorstenhuizen plaatsvinden. De laatste plechtigheid die hier plaatsvond, was het huwelijk tussen Prins William en Kate Middelton. Het gebouw werd erkend door UNESCO en is zeker een bezoekje waard!

Westminster Abbey in Londen

Nu je toch daar bent, kijk dan ook zeker eens naar rechts! Daar zie je namelijk The Sanctuary. Dit doet dienst als de ingang tot Dean’s Yard, een onderdeel van het voormalige klooster.

The Sanctuary in Londen

Net achter Westminster Abbey zie je het complex dat bestaat uit de Houses of Parliament (ook wel Palace of Westminster genoemd), House of Commons en de Big Ben. Deze laatste is de klok die in de klokkentoren van de Houses of Parliament hangt. Het zou een van de zwaarste klokken ter wereld zijn en is wellicht een van de meest bekende fenomenen in Londen! Het is helaas niet mogelijk om deze toren te bezoeken, tenzij je een Brit bent.

Big Ben in Londen

Steek je de Westminster Bridge over dan heb je bovendien een mooi zicht op de achterkant van deze gebouwen! Zeker aan te raden!

Big Ben & Parliament Building in Londen

Aan de overkant heb je bovendien de London Eye, het gigantische reuzenrad in het hartje van Londen. Wil je een mooi zicht hebben op de stad, dan kan je steeds een ticketje kopen via deze link. Maar eerlijk gezegd, zelf heb ik het nog nooit gedaan.

London Eye

Harry Potter Mania

Om onze citytrip af te sluiten brachten we nog een bezoekje aan het beroemde platfom 9 3/4 in London King’s Cross Station. Dit station ligt vlak naast St. Pancras Station waar de Eurostar vertrekt en aankomt. Bordjes wijzen je de weg naar het platform. Wil je een foto bij het karretje, dan moet je even geduld uitoefenen tot je aan de beurt bent. Daarna krijg je een Harry Potter-sjaal rond de nek en wordt een foto getrokken. Deze kan je afhalen in de winkel ernaast.

Platvorm 9 3/4 in Londen

In deze winkel kan je uiteraard niet enkel je foto afhalen, maar vind je ook tal van leuke gadgets die te maken hebben met de wereld van Harry Potter. Het is er wel immens druk, maar persoonlijk vind ik het wel leuk om eens te zien.

Harry Potter winkel in Londen

Logement

We verbleven in het vijfsterren Threadneedles Hotel vlakbij de Bank of England, in het historische bankendistrict. Een volledig fotoverslag van mijn verblijf kan je hier lezen. Kort gezegd: We hebben er heerlijk overnacht. Het personeel was uitermate vriendelijk en de kamers waren zeer ruim en verzorgd! Aangezien het vlakbij een metrohalte ligt, is het een ideaal hotel om Londen te verkennen.

Threadneedles Hotel in Londen

Enkele andere hoogtepunten van Londen:

Londen heeft uiteraard veel meer te bieden dan de hoogtepunten die wij op deze citytrip deden. Hieronder vind je een lijstje van een aantal zaken die wij op onze vorige uitstapjes ook bezochten.

  • Musicals en theater op West End: Net als in New York is het aan te raden om in Londen een musical mee te pikken. Deze kan je op voorhand boeken via verschillende sites zoals deze of deze. Wil je echter wat minder betalen en maakt het je niet zo zeer uit welke musical je ziet, dan kan je ook steeds voordelig last minute tickets scoren in Londen zelf op de ticket booth midden op Leicester Square. Verwacht je wel aan lange aanschuiftijden. Zelf zag ik al Wicked en Dirty Rotten Scoundrels in Londen. Momenteel speelt deze laatste echter niet meer, maar het zijn beiden zeker aanraders!
  • Harry Potter Studios: Harry Potter-fans kunnen ook steeds terecht voor een dagje vol magie in de Harry Potter Studios. Tickets kan je hier kopen.
  • Harrods: Dit immense winkelcentrum dat bekend staat om z’n luxe! Dit gebouw bestaat uit verschillende etages toegewijd aan kledij, speelgoed, eten en zoveel meer! Meer informatie vind je op de officiële site.
  • In de London Zoo vind je ijsberen, reuzenpanda’s, leeuwen en zoveel meer! Boek je tickets online via deze link en bespaar 10% korting.
  • Sherlock Holmes Museum: Echte fans kennen wellicht 221b Baker Street? Dit huis is volledig toegewijd aan de fictieve detective Sherlock Holmes. Bij het betreden krijg je de kans om te poseren voor een foto met zijn bekende hoed! De moeite waard als fan, maar anders kan je het gerust over slaan. Meer informatie vind je op de officiële site. 

Praktisch

  • Tickets voor de Eurostar kan je hier boeken.
  • Verplaatsing in Londen via de Oyster Card: De eenvoudigste en goedkoopste manier om je doorheen Londen te verplaatsen is via de Oyster Card. Je betaalt eenmalig een toeslag van 5 pond voor de kaart zelf, maar die kan je daarna doorgeven aan andere mensen of sparen voor de volgende keer dat je naar Londen gaat. Vervolgens kan je telkens geld op deze kaart zetten waarmee je betaalt in de metro en/of bus. Per dag worden er maximum drie ritten aangerekend, eenmaal je boven dat bedrag gaat, reis je gratis voor de rest van die dag. Handig dus als je van plan bent veel van de metro gebruik te maken. Alles bezienswaardigheden zijn namelijk vrij goed verbonden met elkaar dankzij dit ondergrondse netwerk en de metro’s rijden zeer frequent. Meer informatie over de Oyster Card kan je hier vinden.
  • Wil je precies weten wanneer de Changing of the guards voor Buckingham Palace plaatsvindt? Klik dan hier.
  • Tickets voor de London Eye kan je hier boeken.

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS