UPDATE: Fout Tarief bij Air Canada op 27 augustus

Foto credit: Mathijs Clottens

Op zondag 27 augustus was het tot nu toe de grootste deal van het jaar! Door fout geladen tarieven bij Air Canada stonden prijzen plots héél laag voor héél wat Air Canada bestemmingen! Rond de middag stonden 4 uur lang de prijzen bij Air Canada lager, naar alle bestemmingen in hun netwerk, van verschillende Europese luchthavens. Zo kon je o.a. naar New York vanaf Brussel voor €76 retour of naar Montreal voor €110 retour, maar ook Midden- en Zuid-Amerikaanse bestemmingen stonden goedkoop zoals bijvoorbeeld Havana voor €200 of Bogota voor €289. Deals met zo’n lage prijzen voor een groot aantal bestemmingen kom je maar 1 maal per 2 jaar tegen!

 

Air Canada keurt goed!

Nu 11 dagen later is duidelijk dat Air Canada de deal gaat goedkeuren voor iedereen wie zijn e-tickets heeft. Wie geboekt heeft, zijn e-tickets ontvangen en nog steeds een intacte online boeking heeft, zal mogen vliegen! Je e-tickets zijn bevestigd wanneer je een nummer hebt ontvangen beginnende met 014. Let wel op! Sommige mensen hebben een annuleringsmail ontvangen van bepaalde boekingssites. Deze mensen vragen best na of hun boeking geldig is.

We hebben dit vandaag zelf nog eens nagevraagd, maar er waren reeds meerdere indicaties online dat Air Canada de prijzen toekent. O.a. deze tweet:

[Lees verder onder tweet]

 

Deel tips met mekaar

Gezien veel mensen naar dezelfde bestemmingen geboekt hebben denk ik we mekaar handige tips kunnen geven, daarom stel ik voor dat je lid wordt van een van volgende groepen op Facebook, denk ook aan je vrienden en familie die mogelijks ook ervaringen willen delen of tips willen opdoen:

Reizen in USA & Canada

Reizen in Centraal-Amerika

Reizen in Zuid-Amerika

Reizen in de Caraïben 

 

Wat was er gebeurd? (De details voor de geïntresseerden)

Toen de prijzen op zondag 27 augustus superlaag stonden kwam dit door een fout in de code bij Air Canada. Het was namelijk zo dat de ‘surcharge’ niet werd toegekend. De prijsberekening van een vliegticket bestaat uit 3 delen. Je hebt een variabele basisprijs, een vaste ‘surcharge’ en vaste taksen. De surcharge of fuel surcharge is een vast bedrag per vliegroute van ongeveer €200 – €400. De luchtvaartmaatschappijen zeggen dit bedrag te gebruiken voor de brandstofkosten te dekken.

 

Wat er gebeurt was bij Air Canada dat door een fout in de code de fuel surcharge niet werd toegekend. Het wegvallen van de surcharge is vaak de oorzaak van extreme fouten (al dan niet door andere redenen). Op dat moment op zondag was de basisprijs  laag (+/- €50) voor routes van Air Canada van Brussel naar Montreal of New York waardoor er extreme deals van €76 te boeken waren.

Leave a Reply

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS