Verblijf in het Intercontinental Amstel Amsterdam

In februari bezochten we voor een weekendje Amsterdam. Tijdens ons bezoek aan deze stad verbleven we in het luxueuze Amstel Hotel dat deel uitmaakt van de Intercontinental Hotels Group. Voluit geeft dit het Intercontinental Amstel Amsterdam.

Het Amstel hotel

Gelegen aan de Amstel rivier heeft het Amstel Hotel zijn naam niet gestolen. Als een koning kijkt het hotel prominent uit over het water en de stad. En dat doet het al heel lang! In 1867 is het Amstel Hotel geopend en hierdoor is dit vijfsterrenhotel het oudste hotel van Nederland. Dit is hét hotel bij uitstek voor de exclusieve en luxueuze ervaring! Mede daarom is dit hotel geliefd bij popsterren en hooggeplaatste figuren, zo verbleven hier reeds Lady Gaga, Rihanna, The Rolling Stones of zelfs “The Queen”!

Achter een imposante voorgevel bevindt zich een mooie inkomhal met een vleugelpiano die de elegantie zelve is. De combinatie van een authentieke hal met een centrale oude houten trap en personeel in klassieke appelblauwzeegroene uniformen geeft je het gevoel dat je terug in de tijd reist.

De inkomhal gezien van aan de lift

En nog eens de inkomhal gezien van bovenaf

Wanneer we binnenkwamen, werden we direct aangesproken door een portier om ons te helpen. Hij wees ons aan waar de receptie was aangezien deze niet standaard is. Links van de inkom stonden namelijk twee antieke bureautjes om de hotelgasten te ontvangen. Een joviale receptioniste verwelkomde ons en gaf een uitgebreide introductie over de geschiedenis van het hotel en informatie over alle interessante plekken in Amsterdam die er te bezoeken zijn. We mochten hierbij bovendien een drankje kiezen om tijdens deze introductie te benuttigen.

Vervolgens nam de receptioniste ons mee naar onze kamer op het vierde verdiep. Ook hier kregen we een korte uitleg over alle aspecten van de kamer. Deze persoonlijke aanpak is karakteristiek aan het Amstel Hotel en maakt de hotelbelevenis uniek.

De kamer

De klassieke stijl van de inkomhal en de gangen is ook aanwezig in de kamers. Zo heb je de wit-blauwe print als behang of op de lakens van het kingsize bed, alsook antieke nachttafeltjes. De kamer die ons was toegewezen is een executive room with river view. Deze kamer is héél ruim niettegenstaande dit het kleinste kamertype was dat dit hotel te bieden heeft! Hierdoor voelt de kamer soms wel wat leeg aan.

Recht tegenover het bed staan twee zeteltjes aan het raam, zo kan je comfortabel genieten van de zonsopgang of -ondergang aan de Amstel rivier.

Een antieke bureau passende bij de sfeer in de kamer

Een selectie van alcoholische dranken en versnaperingen

De badkamer heeft alles wat je maar kan wensen. Een lavabo met grote spiegel, make-up spiegel, zeepjes, lotions, watjes en oorstaafjes. De douche is een heerlijke regendouche.

Ook kan je een relaxerend badje nemen. En daarvoor moet je niet lang wachten, door de hoge waterdruk in het hotel is jouw bad in 2 minuten volledig vol! (Zo werd ons verteld tijdens de introductie van onze kamer)

Een achthoekige wc met telefoon, voor als het papier op is!

Het ontbijt

De ontbijtruimte bevindt zich een verdiep lager dan de inkomhal. Hier is het heel gezellig ontbijten aan de waterkant aan grote tafels en stoelen, deze laatste met lekker zachte kussens!

Qua assortiment was het ontbijt uitstekend. Voldoende gevarieerd eten, maar vooral de kwaliteit ervan was uitmuntend. Je krijgt dan ook de betere merken aangeboden in vijfsterrenhotels.

Wat ons vooral kon behagen is te zien in de foto hieronder. Links zie je een heel rek met allerlei soorten ontbijtgranen en mengelingen, dit vond mijn vriendin fantastisch! Rechtsonder zie je 4-tal verse fruitsappen en een 4-tal verse smoothies. Deze kon ik wel smaken en heb daarom 3 keer een glas geproefd. Als derde was er supervers en rijp – al dan niet exotisch – fruit! Dat viel ook in goede aarde bij andere hotelgasten aangezien deze schalen altijd vrijwel leeg waren.

Een tafeltje aan de ruit met zicht op de Amstel rivier

De bar in het Amstel Hotel

Het zwembad van het Amstel hotel bevindt zich ook aan de waterkant en ziet er heel classy uit. Op links zijn er ligstoelen zodat je hier ook een namiddagje aan het zwembad kan relaxen.

Conclusie

Logeren in het luxueuze Amstel hotel is perfect als je op zoek bent naar een unieke en persoonlijke ervaring. De locatie aan de Amstelrivier, het authentieke interieur en de rijke geschiedenis creëren een romantische sfeer. Het assertieve personeel van het hotel doet er alles aan om jou een uitstekend verblijf te geven. En vergeet vooral niet ontbijt te nemen om te genieten van lekker vers fruit, smoothies en ontbijtgranen!

Leave a Reply

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS