Vietnam in 10 foto’s: van rijstvelden tot Halong Bay

Wat is er te zien in Vietnam?

Vietnam is een zo een typische backpacker bestemming, vol van geschiedenis, zon en natuur in Zuid-Oost Azië. In Vietnam vind je 1 van de 7 iconische natuurwonderen, het prachtige Halong Bay!

Wij maakten een 3-weken durende rondreis van zuid naar noord. We vertrokken in Ho Chi Minh City, overnachtten in de Mekong Delta, bezochten de Cu Chi Tunnels, en namen vervolgens de nachttrein naar midden-Vietnam waar we Hoi An, Danang en Hue bezochten. Daarna gingen we naar Noord-Vietnam waar we de hoofdstad Hanoi bezochten en daarna de bergen introkken en een 3-daagse trektocht doorheen de rijstvelden deden. Uiteindelijk zijn we geëindigd in het prachtige Halong Bay!

Een impressie in 10 foto’s!

1. Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is een gigantische stad, niet iets waar je lang wil in vertoeven. Het grootste deel van Ho Chi Minh City bestaat uit op elkaar gepropte gebouwen en de wegen bulken uit van brommers! Ondertussen wordt er ook een modern centrum uit de grond gestampt met een aantal knappe wolkenkrabbers!
Ho Chi Minh City

2. Overal Brommers

Overal waar je kijkt, zie je brommers. Soms ook met de gekste dingen. Zo zagen we brommers waar uiterste breekbare vazen waren op vastgebonden of geiten als passagiers.
Brommers in Ho Chi Minh City

3. Mekong Delta

De Mekong Delta bestaat uit oneindig veel rivieren en bijzonder vruchtbare gronden. Van zonsopgang tot ondergang is er bedrijvigheid op het water. Er wordt voortdurende handel gedreven en uiteraard altijd via boot. Je vindt er allerlei exotisch fruit zoals ananas of duivels fruit!
Mekong Delta in Vietnam

4. Lokale markt

De markt in Vietnam is iets meer basic. Wie een een stukje vis wil kopen kan hem soms verser dan vers kopen uit 1 van de waterbakken die de dames mee hebben. Ook vind je er meer exotische producten zoals slangenlikeur!

5. Hoi An

Hoi An is echt een parel in Vietnam! Het is er prachtig weer, je vindt er stranden en gezellige restaurantjes. Ook kan je er een kleedje of kostuum op maat laten maken voor de prijs van een H&M model! Ook heel leuk is om hier een fiets te huren en natuur en rijstvelden rondomrond Hoi An te verkennen!
Heerlijk relaxen in Hoi An

6. King Dinh and King Le tempels

Niet ver van Hanoi vind je de King Dinh and King Le tempels die best een bezoekje waard zijn. De regio staat ook bekend als Halong Bay on land. Je vindt er ook de typische siloachtige heuvels maar deze keer op het land. Tussen deze heuvels lopen rivieren en kan je een – heel toeristisch – boottochtje maken.
King Dinh and King Le tempels in Vietnam

7. Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Zoals overal in Vietnam zie je wel de communistische trekjes in deze stad. Ho Chi Minh wordt beschouwd als hun grote leider en dus vind je ook in dit land een stalinistisch aandoend mausoleum. Hanoi heeft ook een heel gezellige oude wijk met heel veel kleine winkeltjes!
Ho Chi Minh Mausoleum in Hanoi

8. Rijstvelden bij Sapa

Eén van de hoogtepunten van Vietnam is zeker en vast het gebergte en de rijstvelden in het noorden. Hier zie je de prachtige rijsttafelbouw tegen de flank van de berg. Wij hebben een 3-daagse trektocht gedaan en verbleven bij de lokale bevolking. Je kan deze homestays makkelijk boek via een tourbedrijfje in Sapa. Vaak kan je regelen dat er dragers meegaan die al dan niet eten en een gasvuur meenemen.
Rijstvelden bij Sapa

9. Cat Ba Island

Ca Ba is een eiland voor de kust van Hanoi, vlakbij Halong Bay. Cat Ba Island is een echt vakantie-eiland en is een relaxte tussenstop onderweg naar Halong Bay.
Cat Ba Island

10. Halong Bay

Halong Bay is werkelijk een stukje unieke natuur op aarde. Deze siloachtige heuvels bevinden zich in de zee. Op deze heuvels leven verschillende dieren zoals aapjes. In sommige vind je grotten en tussen de heuvels leven mensen in huisjes die op het water drijven! De beste manier om Halong Bay te bezoeken is via een kleine “cruiseboot” waar je kan op overnachten en genieten van een prachtige zonsondergang. Een heel leuke activiteit die je hier kan doen is zelf met een Kayak gaan rondvaren en op plekken komen waar boten geen toegang tot hebben.

Leave a Reply

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS