Naar de luchthaven

Een grote fout tijdens het boeken van een reis, is denken dat de totale kostprijs van het transport enkel vervat zit in het  boeken van de goedkoopst vindbare vlucht. Meestal beperkt men zijn zoektocht naar die goedkope vlucht tot de luchthaven(s) met de grootste naambekendheid. Na het boeken van deze vlucht komt er echter in sommige gevallen een grote kost bij, namelijk het transport van en naar de luchthaven.

In theorie zou men dus voor het boeken altijd de som moeten maken van vlucht en transport naar luchthaven om de totale kostprijs te weten. Met behulp van deze maatstaf zet je jouw zoektocht verder en maak je de vergelijking met alternatieve luchthavens. Deze alternatieve luchthavens zijn soms onverwacht gemakkelijk bereikbaar of kan men de wagen heel goedkoop (gratis) parkeren. Nog veel belangrijker is dat de vluchten naar jouw bestemming soms tientallen of – in het geval van lange afstandsvluchten – honderden euro’s goedkoper zijn. Als men dan de prijsanalyse heeft gemaakt van de verschillende mogelijkheden, kan men een juiste beslissing maken zodat men achteraf niet bedrogen uitkomt.

Vergeet niet tijdens de zoektocht naar een geschikte vlucht en luchthaventransport ook rekening te houden met logistieke factoren. Denk hierbij aan hoe je van en naar de luchthaven geraakt bij vroege en late vluchten, alsook aan mogelijke vertragingen tijdens spitsuren.