Activiteiten en transport op bestemming

Ligt je vliegticket reeds vast? Het samenstellen van een dagplanning kan nu beginnen! In dit artikel vind je informatie en tips omtrent verplaatsing en activiteiten op jouw reisbestemming!

Hoe verplaats ik mij lokaal?

Dit is sterk afhankelijk van land tot land wat er tot de mogelijkheden behoort en wat geadviseerd is! Sommige landen kan je enkel met een huurauto of caravan gemakkelijk naar de beste plekjes verplaatsen zoals in Australië of Canada. In andere landen kan je ook gemakkelijk met openbaar vervoer of reisbussen zoals in Thailand of vele landen in Zuid-Amerika! In Europa kan je dan weer comfortabel reizen met de bus, trein of het vliegtuig!

Op citytrip kan je in grotere steden vaak gebruik maken van een goed netwerk van openbaar vervoer zoals metro, trams en bussen. Vaak zijn hier meerdaagse passen, weekpassen of beurtenkaarten beschikbaar om je goedkoper te kunnen verplaatsen! Actievelingen doen natuurlijk bijna alles te voet, echter is fietsen in de stad de laatste jaren ook in opmars!

Transportmogelijkheden op bestemmingen op een rijtje

Een korte opsomming van allerlei transportmogelijkheden ter inspiratie: huurauto, een auto kopen, pendelbus, tourbus, nachtbus, trein, nachttrein, vliegtuig, metro, hop-on-hop-off bus, caravan of mobilhome, scooter, moto, alles te voet, fietsen, liften, ferry of cruise, …

Kortingen op activiteiten: Museumpassen, stadspassen of nationale parkpas!

In de ene stad zijn er kathedralen met gratis toegang, in de andere betalend! Vele steden hebben een combinatie van gratis en betalende activiteiten. In het geval van dat laatste kan het soms aangewezen zijn om op zoek te gaan naar een museumpassen of stadspassen om korting te krijgen op een combinatie culturele, historische en andere activiteiten. Voor individuele attracties controleer je best of je onder een bepaalde leeftijdscategorie of doelgroep valt met korting zoals -12 jarigen, 65+ of studenten. Een laatste tip is er één voor extra comfort. Bij extreem populaire activiteiten kan online reserveren aangeraden zijn om wachtrijen te mijden!

In landen met beschermde natuurparken zoals bijvoorbeeld Australië en Canada kunnen deze nationale parken betalend zijn! Vaak is een parkpas om deze parken te combineren een goedkope optie!

De ervaring opwaarderen met een gids of een tour!

Goedkoop is niet altijd beter! Vaak kan een activiteit of bezienswaardigheden zoveel meer betekenen wanneer je een gids jouw rondleidt op een unieke plek. Soms kan het volledig gratis zoals bijvoorbeeld een free walking tour. Hierbij krijg je een rondleiding door een bekende stad en betaal je de gids naar eigen budget a.d.h.v. bepaal jouw prijs principe. Anderzijds kan het soms verplicht zijn een tour of gids te nemen in het geval dat een gebied beschermd is en de gidsen gecertificeerd zijn of het aantal toegelaten toeristen per jaar gelimiteerd is.