Tips bij het boeken van een hotel

Bij wereldreizigers is de accommodatie een ondergewaardeerd deel van de reis. Echter kan het kan meer zijn dan een stek voor de nacht. Het kan een knus en gezellig onderkomen zijn in een drukke stad of een waanzinnig uitzicht hebben die geen enkele viewdeck je kan bieden. Accommodaties zijn deel van de ervaring, de reis. Vind hieronder tips bij het boeken van een hotel en andere accommodaties.

Waar boek ik het best een hotel?

Momenteel gaat onze voorkeur naar de website Hotels om mijn hotelovernachtingen te boeken. Deze website biedt goede prijzen, vaak een promotie en een betrouwbare service. Vluchten en hotel in één keer boeken kan bij de website Expedia, een betrouwbare online boekingssite. Moet je nog last minute een hotel boeken, dan kan je terecht bij Hoteltonight. Dit is een smartphone app waar hotels hun laatste kamers vrijgeven aan kortingsprijzen.

Waarop letten bij het boeken van een hotel?

Als je waar voor je geld wil bij het boeken van een hotel dan let je best op enkele zaken. Een belangrijke hulp hierbij is het gebruik maken van filters en sorteerknoppen. Zo kan je optimaal een accommodatie zoeken! Combineer hierbij enkele belangrijke filters:

  • Beoordeling 8.0 of meer. Dit is naar onze mening de belangrijkste filter. Dit is de beste garantie dat het hotel in orde is. In dat geval is het hotel vaak bewust van zijn score en doet het hotel zijn best om de klanten te behagen en zichzelf te verbeteren.
  • Sorteer op prijs. Mocht je het nog niet weten. Op praktische alle boekingssites kan je de accommodaties sorteren op prijs. Je sorteert gemakkelijk op de laagste prijs eerst om uitstekende aanbiedingen te spotten.
  • Aantal sterren. Verminder aantal sterren naar budget. Echter heeft het geen zin in een goedkoop hotel met 5 sterren te logeren met score 6.0 terwijl er een 4 sterrenhotel met een score 9.0 beschikbaar is aan dezelfde prijs. Sommige hotels hebben soms een lagere kwalificatie dan de kwaliteit die ze leveren om meer klanten te hebben.
  • Locatie. Soms kan je sorteren op locatie. Dat kan met een perimeter zijn of een specifiek stadsdeel selecteren. In andere gevallen ga je de lijst met hotels af en kijk je telkens op de kaart of het hotel goed gelegen is. Soms is buiten de stad logeren ook handig wanneer er goed openbaar vervoer aanwezig is!

Andere mogelijkheden om te overnachten

Hostel

Als je alleen op reis bent kan je gemakkelijk en goedkoop logeren in een hostel waar je met meerdere wereldreizigers een kamer deelt. Het is de ideale plek om contacten te leggen en vriendschappen te maken met mensen van overal ter wereld.

Appartement of huisje

Wanneer je op zoek bent naar een leuke uitvalsbasis om de regio te verkennen, een unieke stek om te relaxen of een ruime accommodatie waar je met een vriendengroep of familie kan logeren, dan is een appartement of een villa ideaal om te verblijven in het buitenland! Het is een budgetvriendelijke oplossing. Toch is het niet altijd aan te raden gezien de kwaliteit en netheid vaak veel minder is dan op hotel logeren!

Kamperen

Met de tent, de auto, de kampeerwagen of de mobilhome. Het is een uitstekende mogelijkheid voor mensen die graag rondtrekken of in de natuur zijn. In sommige gevallen kan het ook gratis zijn, want in een aantal landen is wildkamperen toegestaan. Je hebt dan geen betalende kampeerplaats nodig!

Gratis logeren in het buitenland

Er bestaan inderdaad manieren om gratis te kunnen logeren in het buitenland. Op Couchsurfing stellen mensen gratis hun zetel of gastenkamer ter beschikking aan wereldreizigers. Een andere leuke manier om gratis te verblijven is Trustedhousesitters. Hier stellen mensen hun huis ter beschikking wanneer ze zelf op vakantie zijn. Meestal moet je dan op de huisdieren letten of tuin in orde houden. Een derde mogelijkheid is vragen aan familie, vrienden en kennissen die ofwel een buitenverblijf hebben of in het buitenland wonen. Zeker in het laatste geval is het altijd wel leuk bezoek over de vloer te hebben