Reisnieuws

Maatschappijen komen en gaan, nieuwe routes ontstaan en vergaan! Meerdere malen per jaar komen er routes bij of verdwijnen er, passen de luchtvaartmaatschappijen hun regels voor bagage aan of zijn er stakingen op luchthavens! Een slimme reiziger is goed ingelicht en zal problemen anticiperen of gebruik maken van unieke kansen, zoals bijvoorbeeld goedkope prijzen bij het invoeren van een nieuwe vliegroute! Daarom blijf je het beste op de hoogte van het laatste reisnieuws.

Naast het vlieg aspect kan er nog héél wat andere informatie nuttig zijn voor de slimme reiziger. Wijzigingen omtrent reisadvies, natuurfenomenen, eventementen of bezienswaardigheden die tijdelijk aanwezig zijn of helemaal verdwenen!

Al het recente vlieg- en reisnieuws kan je vinden op ons blog onder de noemer vliegnieuws

Ga naar vliegnieuws 

Nieuwe Vliegroutes

De afgelopen jaren zijn er heel wat nieuwe lange afstandsroutes bijgekomen bij vertrek vanaf Brussel! Zo kan je sinds 2 jaar rechtstreeks vliegen naar Tokio met ANA, sinds vorig jaar naar Toronto en Mumbai met Brussels Airlines, routes die werden overgenomen van Jet Airways. Alsook wordt er vanaf eind oktober 2017 gevlogen op Shanghai met Hainan en in 2018 kan je rechtstreeks vliegen naar Hongkong met Cathay Pacific of met TUIfly naar Aruba en Curacao! Los van deze lange afstandsroutes zijn er op korte afstand nog heel wat nieuwe routes die erbij komen en verdwijnen!

Bagagevoorwaarden

Luchtvaartmaatschappijen veranderen vaak hun regels omtrent bagages & tarieven. Recentelijk hebben o.a. Ryanair en Wizzair hun bagage voorwaarden aangepast. Bij Wizzair is vanaf november een stuk handbagage van 10kg inclusief in de ticketprijs. Ryanair past de regels dan weer aan in die zin dat je nog steeds een kleine handtas,rugzak of laptoptas en een stuk handbagage inclusief in de ticketprijs hebt. Echter mag je vanaf november enkel het kleinste stuk mee aan boord nemen. Indien je een kleine tas en een valies mee hebt, dan moet je de valies afgeven aan de gate (niet de check-in) om gratis in het ruim gestoken te worden. Om problemen te vermijden check je best op voorhand de bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.