Namibië in 10 foto’s: safari, woestijnen en pinguïns!

Wat is er te zien in Namibië?

Zin in een safari, woestijnen of pinguïns? Of liever, dolfijnen spotten of sandboarden? Namibië heeft het allemaal! Wij waren 2,5 weken in Namibië op het einde van het droogseizoen en huurden een 4×4 om een roadtrip doorheen Namibië te maken. We bezochten de volgende plekken: Fish River Canyon, Luderitz, Kolmanskop, Sossusvlei, Walvisbaai/Swakopmund, Damaraland en Etosha National Park.

Een impressie van Namibië in 10 foto’s!

1. Fish River Canyon, de 2de grootste canyon ter wereld

Wanneer je vanuit Windhoek of Zuid-Afrika je roadtrip start, is dit je eerste stop. De machtige Fish River Canyon is de grootste canyon van Afrika en wordt beschouwd als de tweede grootste canyon ter wereld. Best een bezoekje waard!

2. Pinguïns en dolfijnen bij Luderitz

Luderitz is een Duits aandoend kustdorpje in Zuid-Namibië. Van hieruit kan je op een catamaran naar een eilandje varen waar je de enigste pinguïnkolonie van Namibië kan bewonderen. Tevens ook de meest Noordelijke kolonie in Afrika. Onderweg heb je de kans om dolfijnen en zeehonden te spotten! Wij zagen een 10-tal dolfijnen die kwamen meezwemmen met onze boot!

Pinguïns in Namibië

3. Kolmanskop: Duits spookdorp in de woestijn

Echt uniek is het verzande Duitse dorpje Kolmanskop, vlak bij Luderitz. Deze locatie is heel mysterieus en fotogeniek! Ooit was hier diamant te vinden. Nu vind je tussen het zand enkel nog verschillende huizen, een hospitaal, een elektriciteitscentrale en zelfs een ijsfabriek, midden in de woestijn!
Het Duitse spookdorp Kolmanskop in de woestijn van Namibië

4. Bloedrode duinen in Sossusvlei

Eén van de mooiste plaatsen van Namibië! De bloedrode duinen van Sossusvlei! ‘s Ochtends ontbijten bovenop een duin met niks dan rode duinen rondom je en een dode vallei vol dorre bomen onder je! Heerlijk gewoon!
De rode duinen van Sossuvlei in Namibië

5. Flamingo’s bij Walvisbaai

Walvisbaai is het economisch centrum van Namibië. Echter veel leuker zijn de talrijke roze flamingo’s en pelikanen die je langs de kusten ziet.
Roze flamingo's nabij Walvisbaai in Namibië

6. Verse Oesters en champagne

Ook bij Walvisbaai kan je dolfijnen en zeeleeuwen zien! Echter dit keer op een boot vergezeld van heerlijk verse oesters uit Walvisbaai met een glaasje Zuid-Afrikaanse Champagne!
Verse oesters uit Walvisbaai

7. Honderdduizenden zeeleeuwen bij Cape Cross

Zoooooveel zeeleeuwen heb je nog nooit samengezien. Bij Cape Cross kan je er wel honderduizenden samen spotten! Wat je natuurlijk niet op voorhand weet, is dat er ook een geurtje aan hangt 😉 Dat neem je er echter maar al te graag bij!
Honderduizenden zeeleeuwen bij Cape Cross, Namibië

8. Rhino Tracking in Damaraland

Damaraland is een rotswoestijn waar heel veel dieren in het wild leven. Hier vind je heel zeldzame dieren zoals woestijnolifanten en woestijnneushoorns! Deze neushoorns worden helaas nog altijd bedreigd. In een bewaakt gebied van Damaraland hebben wij de kans gehad om samen met gidsen te voet op zoek te gaan naar neushoorns! Na een 4-tal uur hadden onze gidsen de neushoorns gelokaliseerd door enkel sporen op de grond te volgen! Niet veel later stonden ook wij oog in oog met mama en babyneushoorn!

9. Nachtelijke bezoekjes van Olifanten, giraffen en neushoorns

Na bijna 2 weken reizen reden we eindelijk Namibië’s meest befaamde park binnen, Etosha National Park! In Etosha zijn er heel veel waterpoelen waar dieren komen drinken. Je kan dus makkelijk dieren spotten, zeker in het droogseizoen! Wij verbleven in afgeschermde lodges/campings in het park. Vlak naast het kamp is er ‘s nachts een verlichte waterpoel waar we opnieuw neushoorns hebben gezien, maar ook olifanten en giraffen.

10. Leeuwen spotten in Etosha

Ook overdag kan je olifanten, leeuwen, giraffen, gnoes, zebra’s en nog veel meer dieren spotten. In Etosha kan je 4 van de Big 5 zien. Namelijk, leeuwen, olifanten, neushoorns en luipaarden. De makkelijkste van de 5, de waterbuffel leeft niet in Etosha omdat het iets te droog is. Wij zagen ze alle 4!
leeuwen spotten in Etosha National Park

Benieuwd hoe Vietnam er in 10 foto’s uitziet? Klik dan zeker hier!

Bonus foto’s: Etosha National Park

Olifanten in Etosha National Park

Giraffen tijdens zonsondergang in Etosha National Park

Zebra's in Etosha National Park

Springbok Etosha National Park

Drie leeuwenwelpen in Etosha National Park

Duizenden dieren verzameld in Etosha National Park

 

Meer lezen?

Benieuwd hoe Vietnam er in 10 foto’s uitziet? Klik dan zeker hier!

VLIEGTICKET AANBIEDINGEN

WAAROM TRAVELUNLIMITED

Elke dag de beste deals & tips
Verzameld op 1 website
Betaal nooit meer te veel!

VLUCHT + HOTEL AANBIEDINGEN

VOLG ONS